Vengrija drebina Europą – ragina nepaisyti NATO 5 straipsnio  (5)

Vengrijos provyriausybinis laikraštis ragina nepaisyti NATO 5 straipsnio ir prognozuoja Ukrainos pralaimėjimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos laikraštis „Magyar Nemzet“, propaguojantis dabartinio premjero Viktoro Orbano politiką, apkaltino Jungtines Valstijas remiant Ukrainą, taip pat paragino Vengrijos valdžią nepaisyti NATO 5 straipsnio, jei kiltų susidūrimas tarp Aljanso ir Rusijos.

Tai praneša „Europos tiesa“.

Laikraščio publikacijoje žurnalistas Pilkhalas Tamašas 2014 m. Kryme vykusį referendumą pavadino teisėtu, o Kyjivo valdžią pavadino „marionetine“. Straipsnio autorius taip pat perspėjo, kad netrukus Rusijos kariuomenė pradės naikinti kelis dešimtmečius „Ukraina“ vadintą teritoriją.

„Amerikiečiai apmokė ukrainiečius, apginklavo juos iki dantų, pafarširavo Banderos kultu, o paskui panaudojo kaip masalą“, – rašo Tamašas.

Publicistas mano, kad tik JAV dėka Ukraina vis dar laikosi, o be Baltųjų rūmų sprendimų būtų „pasaulis su naujomis sienomis“.

Be to, žurnalistas ragino nepaisyti NATO 5 straipsnio, numatančio, kad užpuolimas prieš vieną iš Aljanso narių yra puolimas prieš visas jo nares (ir prieš kiekvieną konkrečiai).

 

„Jei tai peraugs į karą tarp NATO ir Rusijos, mes privalome būti nuošalyje! Kad ir kas parašyta penktame straipsnyje, mes neturime kovoti su Rusija... Nes Rusija jau dešimtmečius nebuvo mūsų priešas. Jie yra mūsų nuoširdesni partneriai nei kai kurie „sąjungininkai“ NATO“, – rašo Tamašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(80)
(-71)

Komentarai (5)