„The Washington Post“ atskleidė slaptą informaciją: „JAV jau seniai veda susirašinėjimą su Rusija dėl branduolinių ginklų panaudojimo Ukrainoje“  (1)

Vakarų žiniasklaida rašo, kad Baltųjų rūmų administracija jau kelis mėnesius įspėja Rusijos Federaciją apie pasekmes branduolinio smūgio Ukrainai atveju. Tuo pačiu metu pats įspėjimas vis dar skamba neaiškiai ir Kremlius nežino, kaip galiausiai JAV reaguos į tokį smūgį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 22 d., „The Washington Post“ žurnalistai paskelbė straipsnį apie galimą Rusijos branduolinį smūgį Ukrainai, taip pat apie tai, kad JAV jau kelis mėnesius įspėja Rusiją apie pasekmes, kurios gali kilti iš jos pusės.

Šaltinis praneša, kad susirašinėjimą su Maskva tvarkė JAV Valstybės departamento atstovai. Tuo pačiu metu niekas nekalba apie paties susirašinėjimo turinį.

Žurnalistams taip pat nežinoma, ar iš Vašingtono buvo išsiųstas dar vienas laiškas po to, kai V. Putinas rugsėjo 21 dieną paskelbė dekretą dėl dalinės mobilizacijos ir dar kartą užsiminė apie pasirengimą panaudoti branduolinį ginklą.

Jau keletą metų amerikiečių branduolinės energetikos mokslininkus glumina klausimas: ar Kremlius yra pasirengęs mūšio lauke panaudoti taktinius branduolinius ginklus.

JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke Amerikos politikai suaktyvino pastangas, kad Rusijos Federacija nebūtų pasirengusi panaudoti branduolinį ginklą.

 

Joe Bidenas pareiškė, kad dėl karo Ukrainoje baigties reikia spręsti remiantis vienodais ginklo pajėgumais. Anthony Blinkenas paragino pasaulio bendruomenę daryti spaudimą Rusijos Federacijai, kad Maskva nustotų nuolat grasinti branduoliniais ginklais. Kartu Pentagonas leido suprasti, kad V. Putino grasinimai jų nesustabdys ir jie toliau teiks karinę pagalbą Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(3)
(109)

Komentarai (1)