[Žinios trumpai] „Mes su Rusija!“: Lukašenka atsakė, ar Baltarusijoje bus mobilizacija  ()

Baltarusija neketina mobilizuotis ir įsitraukti į plataus masto Rusijos ir Ukrainos karą. Tai Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė per pokalbį su žurnalistais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Diktatorius žada reaguoti į galimas grėsmes ir bandymus įvykdyti teroristinius išpuolius šalyje. Todėl Baltarusija reguliariai rengia pratybas, kuriose dalyvauja ir liaudies milicijos atstovai.

„Kovosime tik tada, kai reikės ginti savo namus, savo žemę“, – patikino A. Lukašenka.

Pasak jo, jo oponentai bando plėtoti temą apie galimą mobilizaciją Baltarusijoje, panašią į Rusijos.

„Mobilizacijos nebus. Mes neketiname mobilizuotis. Tai melas“, – pridūrė jis.

Baltarusijos saugumo tarybos valstybės sekretorius Aleksandras Volfovičius taip pat pakomentavo galimą mobilizaciją Baltarusijoje.

„Mobilizacija susijusi ne su mumis, Baltarusija ir jos žmonės ir taip jau yra mobilizuoti“, – sakė pareigūnas.

Volfovičius įsitikinęs, kad Baltarusijos kariuomenė, kuri šiuo metu vykdo šalies gynybos užduotis, yra pajėgi pasipriešinti.

Rugsėjo 20 d. susitikime su Volfovičiu Lukašenka iškėlė klausimą dėl NATO karinių grupių Rytų Europos regione ir pasienyje su Baltarusija stiprinimo.

„Jei esame su Rusija, vadinasi, esame su Rusija. Sukūrėme gynybos erdvę, turime bendras ginkluotąsias pajėgas. Tegul niekas ten mūsų nekritikuoja ir nedaro jokių klastočių ar ypatingų pareiškimų, pavyzdžiui, „o, ten yra Lukašenka, Rusijos kariuomenė ir t. t.“. Kodėl tai stebina? Tai sakome jau seniai. Turbūt jau 20 metų, kai dėl to susitarėme“, – sakė Lukašenka per susitikimą.

 

A. Lukašenka pabrėžė, kad Rusijos kariuomenei per Baltarusiją būtų neįmanoma „smogti į nugarą“.

„Nekaltinkite mūsų, kad ketiname kariauti Ukrainoje ir pan. Turime ginti savo tėvynę“, – diktatorius išdėstė šalies karines užduotis.

Užvakar Aleksandras Lukašenka įsakė rengtis Baltarusijos gynybai pagal karo meto normas ir tam turi būti sukurti mobilizacijos mechanizmai.

Minskas nori tapti trečiąja šalimi Ukrainos ir Rusijos taikos derybose. Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos teigimu, taikos susitarimuose turėtų būti atsižvelgiama į šalies interesus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(29)
(-24)

Komentarai ()