Labai geras būdas kaip sutaupyti gaminant maistą: vietoj orkaitės - karšto oro gruzdintuvė (Praktiniai skaičiavimai, Video)  ()

Dideli buitiniai prietaisai mūsų namuose yra vieni iš didžiausių kaltininkų, kai kalbama apie didelį energijos suvartojimą, o mūsų orkaitės yra gana dideli elektros energijos mėgėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad šiuo metu pragyvenimo išlaidos kyla amžina spirale aukštyn ir mes visi ieškome būdų, kaip sumažinti sąskaitas ir išlaidas.

Energijos išlaidos šiuo metu yra ypatingai daug mūsų visų pinigų suvalganti sritis, o vidutinė elektros kaina išaugo iki 43 centų už kWh.

Čia skaičiuojant be valstybės kompensacijos, kas ir su ja dabar kainos yra labai didelės ir kiek mažesnėmis kainomis gali džiaugtis tie, kurie sutartis pasirašė šių metų pradžioje ar dar anksčiau. O ir dabartinė kompensacija tetruks iki šių metų pabaigos. Kas bus toliau, dar niekas tiksliai nežino. Bet kuriuo atveju - energijos kainos tik didės.

Palyginti Lietuvos elektros energijos tiekėjų planus ir kainas galite paspaudę šią nuorodą.

Dideli buitiniai prietaisai mūsų namuose yra vieni didžiausių kaltininkų, kai kalbama apie pernelyg didelį energijos suvartojimą – džiovyklė yra visuomenės priešas numeris vienas – tačiau mūsų orkaitės taip pat gali sunaudoti nemažai elektros energijos.

Laimei, yra mažesnių prietaisų, kuriuos galime naudoti, kad atliktume tą patį darbą, o ypač vienas pastaraisiais metais išpopuliarėjęs – karšto oro gruzdintuvė.

Kas yra karšto oro gruzdintuvė?

Tokia gruzdintuvė iš tikrųjų labiau primena nešiojamą mini orkaitę, kurioje galite gaminti maistą.

Iš pradžių šie įrenginiai tapo populiarūs dėl to, kad tradiciškai riebesnius maisto produktus – mėsą, bulvytes „fri“ ir kt. – galima kepti tokioje karšto oro gruzdintuvėje be pridėtinių riebalų, priešingai nei tipinėje gruzdintuvėje, todėl pagamintuose produktuose yra mažiau sočiųjų riebalų.

Prekyboje karšto oro gruzdintuvės atsirado maždaug nuo 2010 m. ir greitai išpopuliarėjo, kaip alternatyva greitam ir sveikesniam maisto ruošimui.

Dabar šie įrenginiai pradedami vertinti ir dėl savo energijos taupymo galimybių, nes dažniausiai sunaudoja daug mažiau elektros nei įprasta orkaitė.

Maži ir kompaktiški, jie turi įdiegtus specialius laikmačius, kurie karšto oro gruzdintuvę automatiškai išjungia, kai tik tas laikas pasibaigia, todėl nešvaistote elektros energijos.

Mūsų skaičiavimai

Mūsų pavyzdinis produktas yra „BlitzHome BH-AF1“ yra karšto oro gruzdintuvė.

Tai pati perkamiausia gruzdintuvė Banggood parduotuvėje ir ypatingai gerai vertinama pirkėjų iš Lietuvos bei kitų šalių.

1800W galios, 6 litrų talpos ir dar su APP. Tipinė šiuolaikinė karšto oro gruzdintuvė, galinti pamaitinti visą šeimą.

Visas „BlitzHome BH-AF1“ specifikacijas ir pirkėjų atsiliepimus rasite paspaudę šią nuorodą.

   
Rekordinė kaina!

„BlitzHome BH-AF1“ 6L karšto oro gruzdintuvė

172,46€ -81,11€ 172,46€

91,35€

Imu!

iš Lenkijos

47% nuolaida

ribotas kiekis

už 0,61€ į Lietuvą pristatys per 3-5 d.d.

Visus mokesčius sutvarko Banggood

 

1800W galia atrodo labai maža, palyginti su jūsų klasikine orkaite, kuri, priklausomai nuo modelio, gali siekti iki milžiniškų 5000 vatų, o vidutinis orkaičių suvartojimas yra maždaug 3-3,5kWh vienam orkaitės panaudojimui, norint pagaminti patiekalą.

Kai kWh energijos kaina siekia apie 43 centus, tai vidutinis tradicinės orkaitės panaudojimas kainuoja 1,29 euro. Tradicinis panaudojimas apima maždaug vienos valandos didelės šeimos patiekalo gamybą, įskaitant dešimties minučių pašildymą.

Tačiau kitais ilgesniais maisto gamybos seansais, pavyzdžiui, vištiena ar pyrago kepimas, sunaudojama dar daugiau energijos.

Taigi, 1800W galios karšto oro gruzdintuvė per vieną valandą veikimo sunaudos kone perpus mažiau elektros energijos nei įprasta orkaitė. Be to, daugeliui patiekalų, pvz., bulvių ir mėsos, kepti karšto oro gruzdintuvėje tereikia 30 minučių ar dar mažiau.

Tai reiškia, kad vienam patiekalo paruošimui karšto oro gruzdintuvė sunaudoja tris ketvirtadalius energijos.

Vienas kWh yra 43 centai, taigi trys ketvirtadaliai to sudaro 32,25 centus, todėl kiekvieną kartą naudojant karšto oro gruzdintuvę reikia maždaug 32 centų, palyginti su 1,29 euro, kurį per vieną patiekalo paruošimą sugeneruoja įprasta orkaitė.

Trumpai tariant, su karšto oro gruzdintuve galėsite pagaminti keturis patiekalus už tą kainą, kai įprastoje orkaitėje vos vieną!

Ir net jei karšto oro gruzdintuvę naudosite lygiai tiek pat laiko kaip ir įprastą orkaitę - tai vis tiek dvigubai pigiau.

Dar verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad kiekvieną kartą sutaupysite aliejaus ir jam skirtų išlaidų, nes daugumos gruzdintuvių patiekalų nereikia sutepti riebalais, skirtingai nei daugelio įprastos orkaitės patiekalų atvejais.

Atminkite, kad atliekant šį skaičiavimą atsižvelgiama tik į gaminimo laiką esant vidutinei temperatūrai.

Patiekalai, kurių kepimo laikas ir temperatūra skiriasi, duos skirtingus rezultatus. Tačiau dažniausiai karšto oro gruzdintuvė yra aiškus energijos vartojimo efektyvumo laimėtojas.

Dabar jūs tikriausiai jau turite įprastą orkaitę, bet galbūt dar neturite karšto oro gruzdintuvės. Jei pasirinksite „BlitzHome BH-AF1“ modelį, kurio kaina yra 91,35€, ir jį naudosite 5 val. per savaitę, kai įprastai tokį patį laiką naudotumėte orkaitę, tai jis jums atsipirks maždaug per 7 mėn.

Naudojimasis karšto oro gruzdintuve jums šiuo atveju per vieną valandą kainuos apie 64 centus, tad per savaitę kainuos vos 3,20 EUR, kai orkaitė – 6,40 EUR, taigi sutaupysite 3,20 EUR per savaitę sąskaitų už energiją arba 12,80 EUR per mėnesį. Padauginę tą mėnesio sutaupymą iš 7 mėnesių, padengsite pradines išlaidas „BlitzHome BH-AF1“ karšto oro gruzdintuvei.

Štai čia keletas šaunių ir informatyvių „BlitzHome BH-AF1“ apžvalgų:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()