[Žinios trumpai] Skelbiamas didelis pavojus Lietuvai: yra tik 2 vietos, iš kur Rusija gali suduoti branduolinį smūgį ir jos prie pat mūsų šalies  (6)

Pastaruoju metu Rusija vis labiau šantažuoja branduoliniu ginklu. Negalima atmesti galimybės, kad V. Putinas iš tiesų gali jį panaudoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę išreiškė Karinių teisės studijų centro vadovas Aleksandras Musijenko. Pasak jo, Rusija jau seniai grasina branduoliniu ginklu, nors tie grasinimai kol kas neišsipildė.

„Atsižvelgiant į tai, kaip Putinas yra užvaldytas neoimperinių ambicijų, agresijos ir neapykantos, galimybė panaudoti branduolinį ginklą egzistuoja“, – sakė Musijenko.

Karo ekspertas paaiškino, kad branduolinis ginklas nėra naudojamas chaotiškai. Įvairiose pratybose yra aiškinamasi, kokios yra potencialios smūgių vietos.

„Remiantis Vakarų žvalgybos ir ekspertų pateikta informacija viešojoje erdvėje, Rusija Ukrainos atžvilgiu taktinių branduolinių smūgių nesiaiškina", – teigė Musijenko.

Pasak jo,  yra dvi vietos, iš kurių Rusija svarstė galimybes smogti branduoliniu ginklu.

Pirma – Baltarusija. Kremliui būtų naudinga paleisti raketas su branduoliniu užtaisu iš kitos šalies teritorijos. Jei bus atsakomasis smūgis, raketos skris būtent ten, o ne į Rusijos teritoriją. Antra – Kaliningrado sritis, kur Rusija dislokavo „Iskander“ raketų sistemas. Kaip tvirtina rusai, ten taip pat buvo nugabentos branduolinės galvutės.

 

„Rusija nuo 2006-ųjų metų vykdo įvairias karines pratybas su branduoliniu komponentu. O 2009-aisiais metais rusai modeliavo vietinį branduolinį smūgį Varšuvai ir Kopenhagai“, – pažymėjo Musijenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(23)
(-9)

Komentarai (6)