[Žinios trumpai] Rugsėjo 30 d įeis į pasaulio istoriją: Putinas ką tik šiurkščiai pažeidė Jungtinių Tautų Chartiją, atsirado 2 naujos valstybės, laukiamas ultimatumas Ukrainai  (1)

Rugsėjo 30 diena įeis į pasaulio istoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 30 dieną Putinas oficialiai paskelbs Luhanską, Donecką, Zaporižę ir Chersoną Rusijos dalimi. Tai pažymės visiškai naują karo etapą, nes dabar pagal Rusijoje galiojančius įstatymus, įskaitant ir tuos, kurie prieštarauja tarptautinėms teisės normoms, ne Rusijos pajėgos veiks Ukrainoje, o Ukrainos - Rusijoje.

Tačiau šiai dėlionei dar trūko poros detalių. Putinas ką tik pripažino Chersoną ir Zaporižę nepriklausomomis teritorijomis, skelbia „RIA Novosti“. Nebuvo jokios „Zaporižės Liaudies Respublikos“ ar „Chersono Liaudies Respublikos“. Šios teritorijos formaliai net neskelbė nepriklausomybės. Nebuvo ir referendumo nepriklausomybei skelbti, kuris vis tiek būtų buvęs nelegalus. Buvo pseudoreferendumas dėl prisijungimo prie Rusijos, bet dabar šios teritorijos paskubomis pripažįstamos nepriklausomomis.

Popieriuje, kurį pasirašė Putinas, teigiama, kad tai daroma remiantis Jungtinių Tautų Chartija ir tautų apsisprendimo teise. Abu šiuos dalykus Rusija šiurkščiai pažeidžia ir dėl to Jungtinių Tautų Organizacijoje yra pliekiama.

 

Staigus Chersono ir Zaporižės nepriklausomybės skelbimas yra susijęs su tuo, kad paskutinę rugsėjo dieną Putinas šiuos Ukrainos regionus aneksuos. Raudonojoje aikštėje jau kyla scenos, rengiamas didžiulis Putino palaikymo renginys. Prognozuojama, kad jo metu ar iš karto po to Rusija Ukrainai skelbs ultimatumą ir vėl grasins branduoliniais ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(42)
(-38)

Komentarai (1)