[Žinios trumpai] „Pasaulis nebebus toks, kaip buvo“: „Bellingcat“ perspėja apie pavojingą Putino kalbą  ()

Okupuotų Ukrainos regionų gyventojai, anot Kremliaus vadovo, savo noru pareiškė norą gyventi kaip Rusijos Federacijos dalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, sakydamas kalbą apie naujų Ukrainos regionų aneksiją, pacitavo Rusijos fašizmo ideologą Ivaną Iljiną. Apie tai praneša propagandinis leidinys „Moskovsky Komsomolec“.

Kaip žinia, rugsėjo 30 dieną Kremliuje vyko ceremonija, kurios metu Vladimiras Putinas paskelbė apie naujų Ukrainos regionų aneksiją. Baigdamas kalbą, šalies agresorės prezidentas citavo Rusijos fašizmo ideologą Ivaną Iljiną ir pareiškė, kad okupuotų Ukrainos teritorijų gyventojai neva savo noru išreiškė norą gyventi kaip Rusijos Federacijos dalis.

„Šiandien mes darome tokį pasirinkimą, pasirinko L/DLR piliečiai, Zaporižės ir Chersono regionų gyventojai. Jie pasirinko būti su savo žmonėmis, būti su Tėvyne, gyventi jos likimą, su ja laimėti. Tiesa yra už mūsų, Rusija yra už mūsų! Aš tikiu rusų žmonių dvasinėmis jėgomis ir priimu jos istorinį likimą savo instinktu ir savo valia. Jų dvasia yra mano dvasia, jų likimas yra mano likimas, jų kančia yra mano sielvartas ir jų klestėjimas yra mano džiaugsmas“, – sakė Putinas, remdamasis rusų filosofu Ivanu Iljinu.

„Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas taip pat atkreipė dėmesį į nuorodas į fašistų ideologo darbus. Savo kalboje, anot žurnalisto, Vladimiras Putinas taip pat sakė, kad pasaulis įžengė į evoliucinės transformacijos fazę ir jis niekada nebebus toks kaip anksčiau.

 

„Ivanas Iljinas yra XX amžiaus Rusijos fašizmo filosofas ir ideologas. Jis buvo aktyvus komunistinio režimo ir Vakarų kritikas. Po 1917 m. Spalio revoliucijos, kuri buvo pažymėta Rusijos Tarybų Respublikos sukūrimu, Ivanas Iljinas buvo priverstas emigruoti iš Rusijos. Filosofas savo raštuose Ukrainą vadino viena iš grėsmių Kremliui ir įrodinėjo, kad „ukrainiečių separatizmas“ yra dirbtinis reiškinys. Ivaną Iljiną savo kalbose dažnai cituoja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas“, pasakoja Grozevas.

 

Reikia pabrėžti, kad savo kalbomis ir Ukrainos regionų aneksija Putinas pralaimėjimą Ukrainoje pavertė ypatingai skaudžia perspektyva. Nuolatiniai gėrio kovos prieš blogį, dieviško kelio ir istorinės tiesos motyvai yra skirti tam, kad Rusijos visuomenė suvoktų, kad pralaimėjimas tiesiog nebėra galimas pasirinkimas, nes tai reikštų blogio pergalę ir, Rusijos politinėje mintyje, teritorijos sumažėjimą. Būtent dėl to Rusijos politikai taip drąsiai žvangina branduoliniais ginklais.

(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: