[Žinios trumpai] Neregėto masto skandalas Sirijoje – susitikę Rusijos ir JAV kariai draugiškai kartu fotografavosi: kas vyksta?  ()

Savaitgalį JAV ir Rusijos kariai draugiškai pasisveikino ir kartu nusifotografavo šiaurės rytų Sirijos greitkelyje, taip retai demonstruodami konkuruojančių pajėgų draugiškumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir Vašingtonas, ir Maskva Sirijoje turi karių, remiančių priešingas karo, nuo 2011 m. nusiaubusio Artimųjų Rytų šalį, puses.

Rusijos karas Ukrainoje nuo vasario padidino geopolitinę įtampą su JAV.

Tačiau šeštadienio rytą JAV ir Rusijos patrulių maršrutai susikirto naftos telkinyje netoli Qahtaniyah miesto šiaurės rytinėje Hassakeh provincijoje, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentai.

Tai buvo ne pirmas kartas, kai jų keliai susikirto kurdų valdomame regione, tačiau užuot tiesiog prasilenkę vienas su kitu, vilkstinės sustojo, o kareiviai tarpusavyje bendravo ir fotografavosi.

Keletas karių netgi apsikeitė mažais ženkliukais ant uniformų, kaip sąveikos akimirkas, sakė korespondentai.

Tai buvo „labai reta akimirka“, – sakė Sirijos ekspertas Samuelis Ramani, ir ženklas, „kad Rusija ir JAV vis dar nori, kad Sirijoje būtų nutrauktas konfliktas“.

Tvirtas Sirijos režimo priešininkas, Vašingtonas pirmą kartą dislokavo karius šiaurės rytų Sirijoje 2014 m., kaip koalicijos, kovojančios su „Islamo valstybės“ grupuote, narys.

 

Rusijos kariuomenė savo ruožtu remia prezidento Basharo al Assado vyriausybę nuo 2015 m., tačiau po Turkijos invazijos prieš kurdų kovotojus pajėgas šiaurės rytuose dislokavo tik 2019 m.

Konflikto kanalai veikia nuo 2015 m., siekiant užkirsti kelią bet kokiam susirėmimui tarp rusų ir amerikiečių.

Rusijos karių buvimas taip pat padėjo JAV pajėgoms išvengti susidūrimo su Sirijos režimo pajėgomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(13)
(-6)

Komentarai ()