[Žinios trumpai] „Užšals ištisi miestai“ – perspėja Europą apie „nenormaliai sunkią žiemą“  (5)

Rusijos Federacija ir toliau didina dujų karo su Europa riziką, naudodama savo energijos išteklius kaip geopolitinį ginklą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-14 [Žinios trumpai] „Užšals ištisi miestai“ – perspėja Europą apie „nenormaliai sunkią žiemą“  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris prognozuoja „neįprastai sunkią žiemą“ ir teigia, kad „gali sušalti ištisi Europos miestai“. 

Pasak jo, žiema apskritai gali būti palyginti šilta, tačiau negalima atmesti trumpo didelio šalčio laikotarpio, kai „gali sušalti ištisi miestai“.

Savo ruožtu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusijos pusė yra pasirengusi tiekti energiją, įskaitant šį rudenį ir ateinančią žiemą, pagal pasirašytas sutartis. Tai darydamas Kremliaus vadovas pakartojo savo ketinimą susieti Europos vartotojus ilgalaikėmis sutartimis, sakydamas, kad jei tokios sutartys būtų sudarytos, Europos valstybės galėtų importuoti rusiškas dujas mažesnėmis kainomis nei dabar. 

Be to, V. Putinas patikino, kad Rusija neketina eksportuoti energijos išteklių toms šalims, kurios nustatytų „kainų lubas“, ir pavadino tokius metodus „apgaulės triukais“ ir „įžūliu šantažu“. 

 

Nepaisant to, kad Maskva akivaizdžiai naudojasi energetiniais ištekliais kaip spaudimo Vakarų šalims priemone, Rusijos prezidentas pareiškė, kad Rusijos pusė esą nėra kalta dėl dabartinės energetikos krizės Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(42)
(-41)

Komentarai (5)