[Žinios trumpai] Net 3 didžiules valstybės ėmė gelbėti Rusiją - deja, viena jų priklauso NATO  ()

Žurnalistai rašo, kad Kremliaus karo iždo įplaukos iš žalios naftos eksporto muito išaugo iki 134 mln. USD.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu tanklaiviuose gerokai išaugo Rusijos naftos kiekis, kuriam vis dar reikia nurodyti miglotą galutinę paskirties vietą. Tai apsunkina naftos eksporto iš Rusijos Federacijos kontrolę, rašo „Bloomberg".

Pranešama, kad dauguma šių laivų atsiduria Indijoje. Tačiau yra ir tokių, kurie vyksta į Kiniją. Nuolat didėja bendras Rusijos naftos srautas į Turkiją. Žurnalistai rašo, jog Ankara atlieka pagrindinį vaidmenį užtikrinant, kad ir toliau būtų eksportuojama Rusijos nafta.

Leidinys rašo, kad beveik visi rusišką naftą gabenantys tanklaiviai, deklaruojantys apie tokias savo kryptis kaip Port Saidas, Gibraltaras ar „užsakymams", iš tikrųjų patenka į vieną iš trijų aukščiau paminėtų šalių.

Liko nedaug laiko gabenti naftą iš Rusijos Baltijos uostų į Kiniją ir Indiją, kol gruodžio 5 d. įsigalios Europos Sąjungos sankcijos, dėl kurių laivai neteks draudimo ir kitų paslaugų, rašoma pranešime. Taigi tanklaiviai turi išvykti iš Primorsko arba Ust-Lugos iki spalio 21 d., kad patektų į leistiną laiko tarpą.

Pasak ekspertų, Rusijos naftos srautas į Kiniją, Indiją ir Turkiją piką pasiekė 2022 metų birželį. Jis sustojo ties 2,2 mln. barelių per dieną. Iki spalio 14 d. šis skaičius sumažėjo maždaug 350 000 barelių per dieną. Tačiau tiekimas į Turkiją išaugo iki aukščiausio lygio per metus, o tanklaivių, kurių galutinės paskirties vietos dar nenurodytos, apimtys dabar yra didelės ir atitinka daugiau nei 450 000 barelių per dieną.

 

Taip pat pranešama, kad Kremliaus karinis iždas iš žalios naftos eksporto muito nuo spalio 14 dienos padidėjo 9 mln. USD iki 134 mln. Vidutinės pajamos taip pat padidėjo iki 145 mln. USD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(50)
(-41)

Komentarai ()