Po Rusijos veiksmų Sirijoje Izraelis gali persigalvoti dėl pagalbos Ukrainai  ()

Rusija neseniai iš Sirijos išvedė dalį karių ir įrangos, įskaitant oro gynybos sistemas. Tai pašalino vieną iš pagrindinių Izraelio karinių veiksmų Sirijoje suvaržymų ir gali pakeisti Izraelio poziciją dėl pagalbos Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis amerikiečių leidiniu „The New York Times“.

Leidinys apie Rusijos karių perkėlimą sužinojo iš dviejų aukšto rango Vakarų diplomatų ir vieno aukšto rango Izraelio gynybos pareigūno, panorusio likti anonimu.

Pasak dviejų iš jų, rusai iš Sirijos išvedė nuo 1 200 iki 1 600 karių, o kitas teigė, kad pasitraukė daug daugiau.

Be to, kaip pranešė Izraelio pareigūnas, rusai kelis savo vadus iš Sirijos perkėlė į Ukrainą, o Rusijos karinė vadovybė mažiau įsitraukė į kasdienį operacijų Sirijoje valdymą ir koordinavimą su Izraeliu.

Izraelis reguliariai smogia kariniams taikiniams Sirijoje, siekdamas užkirsti kelią Irano pajėgoms įsitvirtinti netoli jo šiaurės rytinės sienos. Tačiau 2018 metais Rusija savo oro gynybos sistemas perdavė Sirijai, o tai kėlė grėsmę Izraelio lėktuvams.

Kaip aiškina NYT, rizika, kad Rusijos oro gynyba gali būti panaudota prieš Izraelio lėktuvus, atgrasė Izraelio vyriausybę teikti karinę paramą Ukrainai po plataus masto Rusijos invazijos.

 

Po S-300 sistemų atitraukimo, pasak trijų pareigūnų, Rusijos įtaka Izraeliui Sirijoje sumažėjo, todėl pasikeitė Izraelio požiūris į pagalbą Ukrainai. Konkrečiai, kitą dieną Izraelio ministras Nachmanas Shai paragino teikti karinę pagalbą Ukrainai, kai sužinojo apie Irano ginklų tiekimą Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai ()