[Žinios trumpai] Muskas prisišnekėjo – JAV pareigūnai stipriai susirūpino dėl grėsmės Nacionaliniam saugumui  (1)

J. Bideno administracijos pareigūnai svarsto, ar JAV turėtų būti taikoma nacionalinio saugumo kontrolė kai kurioms Elono Musko įmonėms, įskaitant „Twitter Inc." sandorį ir „SpaceX" palydovinį tinklą „Starlink".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Bloomberg", remdamasi šaltiniais.

„JAV pareigūnai nepalankiai vertina neseniai E. Musko pareikštą grasinimą nutraukti Ukrainai „Starlink" palydovinę paslaugą, kuri, pasak jo, iki šiol jam kainavo 80 mln. USD ir  jo planus pirkti „Twitter" tinklą kartu su grupe užsienio investuotojų", – rašo agentūra su nuoroda į pašnekovus.

Anot šaltinių, kurie norėjo likti anonimiški, diskusija yra dar tik ankstyvoje stadijoje. JAV vyriausybės ir žvalgybos bendruomenės pareigūnai svarsto, kokios priemonės, jei tokių būtų, leistų federalinei vyriausybei tirti E. Musko verslą.

Viena iš galimybių, pasak jų, yra įstatymas, reglamentuojantis Užsienio investicijų komitetą Jungtinėse Valstijose, peržiūrėti milijardieriaus sandorius ir operacijas nacionalinio saugumo rizikos atžvilgiu.

Tarpžinybinė grupė, žinoma kaip CFIUS, peržiūri Amerikos įmonių pirkimo sandorius, kurias įsigijo užsienio pirkėjai. Neaišku, ar bus pasiūlyta CFIUS priežiūra, kuri apimtų Valstybės departamento, Gynybos departamento ir Tėvynės saugumo vertinimus, sakė šaltiniai.

 

Vienas iš 44 milijardų dolerių vertės sandorio su „Twitter" rizikos elementų yra užsienio investuotojų E. Musko konsorciume buvimas. Grupę sudaro Saudo Arabijos princas Alwaleedas bin Talalas, Kinijoje užgimusi kriptovaliutų birža „Binance" ir Kataro nacionalinis gerovės fondas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(7)
(8)

Komentarai (1)