„Vienas šūvis – vienas pataikymas“: Ukraina netikėtai gavo įspūdingą Izraelio ginklą kovai su Irano dronais (Video)  (1)

„Išmanioji“ sistema gali aptikti priešo dronus ir labai tiksliai į juos šaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio leidinys „Debka“ teigia, kad Ukrainos kariai naudoja Izraelio sistemą kovai su dronais, vadinamąją „Smart Shooter“. Ji gali veiksmingai sunaikinti Rusijos paleistus Irano bepiločius orlaivius-kamikadzes.

Žiniasklaidos teigimu, ginkluotosios pajėgos jau įdiegė „Smart Shooter“ lengvuosiuose orlaiviuose ir nepilotuojamuose lėktuvuose, ruošdamiesi atremti iš Rusijos Federacijos naujas oro atakas.

Tai ugnies valdymo sistema, iš esmės „protingas“ taikiklis, aptinkantis taikinius naudodamas radarą, o tada labai tiksliai nustatantis drono tipą ir jo vietą, kad būtų galima jį sunaikinti šaunamaisiais ginklais. Dirbtinio intelekto dėka „Smart Shooter“ veikia principu „vienas šūvis – vienas pataikymas“.

Izraelio armija (IDF) pirmą kartą išmaniąją šaudyklę panaudojo 2022 m. rugsėjį Hebrone, kad išsklaidytų palestiniečių protestus. Standartinės sistemos aukštis – 95 cm, o svoris – apie 75 kg, tačiau yra ir lengvesnė versija, kuri montuojama ant pabūklų ir kulkosvaidžių.

 

Rugsėjo mėnesį „The Times of Israel“ išsiaiškino, kad viena iš Izraelio gynybos kompanijų, tarpininkaujant Lenkijai, išsiuntė į Ukrainą antidronų sistemas. Izraelis nenori karinių technologijų tiesiogiai perduoti Ukrainos kariuomenei, todėl įmonė techniką pardavė Varšuvai. Bendrovė Izraelio gynybos ministerijai sakė, kad nežino apie Lenkijos planus perduoti ginklus Ukrainai, tačiau atrodo, kad Izraelio vyriausybė nusprendė į susitarimą nesikišti.

 

Anksčiau buvo informacijos, kad Izraelis suteikė Ukrainai žvalgybos duomenis, skirtus kovai su „kamikadzėmis“. Izraelio gynybos ministras Benny Gantzas atmetė Kyjivo prašymą dėl oro gynybos sistemų perdavimo, tačiau pažadėjo aprūpinti kitokia įranga, skirta anksti aptikti oro grėsmes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(106)
(0)
(106)

Komentarai (1)