[Žinios trumpai] Rusija verbuoja net 15 000 patyrusių elitinių kovotojų, kuriuos treniravo JAV - Prigožinas jau ėmėsi darbo  ()

Likę be darbo specialiųjų pajėgų veteranai sulaukia darbo pasiūlymų visai kitokio pobūdžio mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, už verbavimą atsakinga privati ​​karinė bendrovė „Wagner“, kurios gretas gali papildyti iki 15 000 buvusių specialiųjų pajėgų karių.

Rusija bando verbuoti buvusius elitinius Afganistano nacionalinės armijos dalinius dalyvauti kovinėse operacijose Ukrainos teritorijoje. Tai teigia „The Foreign Policy“.

Buvę komandosai, priversti sudėti ginklus po amerikiečių kontingento pasitraukimo iš Afganistano, pradėjo gauti žinutes iš Rusijos su pasiūlymu dalyvauti karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje. Ekspertų prognozėmis, JAV parengti afganų pėstininkų daliniai, jei jie bus sėkmingai užverbuoti, gali tapti pajėgomis, kurios padės Maskvai fronto linijose.

Preliminariomis prognozėmis, tai yra apie 20-30 tūkstančių Afganistano karių, kurie buvo palikti likimo valiai po Jungtinių Valstijų kariuomenės išvedimo iš šalies 2021 metais. Tuo metu Vašingtonui pavyko evakuoti vos kelis šimtus aukščiausių pareigūnų, o paprastiems kariams dėl mirties bausmės grėsmės teko slapstytis Afganistano teritorijoje.

„Daugelis specialiųjų pajėgų narių vis dar laukia, kol bus perkelti į JAV ar JK, todėl jie tampa lengvu verbuotojų taikiniu, ypač lengvu grobiu Rusijos Federacijai. Privati ​​karinė bendrovė „Wagner“, renkanti samdinius visame pasaulyje, gali būti atsakinga už šį verbavimą. Geriau būtų jei afganistaniečių komandosus pasitelktų Vakarų sąjungininkai kovoti ukrainiečių pusėje.“, – rašoma leidinyje.

 

Pasak buvusių komandų, verbuotojai su jais susisiekia per „WhatsApp“ ir „Signal“. Žurnalistų šaltiniai teigia, kad dėl nuolatinio darbo stokos į Rusijos ginkluotųjų pajėgų gretas gali papildyti iki 15 000 patyrusių karių.

35 metų kapitonas, anksčiau tarnavęs Afganistano nacionalinėje armijoje, komentare „The Foreign Policy“ sakė, kad padėjo keliems savo bendražygiams susisiekti su Teherane esančiu verbavimo punktu. Atvykus į Iraną naujokai buvo nedelsiant išsiųsti į Rusijos teritoriją. Apie tolimesnį bendražygių likimą karys nežino, nes priėmus Maskvos pasiūlymą jų telefonai buvo išjungti.

 

„Foreign Policy“ analizuojamose įdarbinimo ataskaitose vartojama ta pati formuluotė.

„Visi, kurie norėtų vykti į Rusiją, atsiųskite man savo vardą, pavardę ir karinį laipsnį“, – rašoma elitinio padalinio narių gautuose pranešimuose.

Afganistano kariai taip pat raginami užverbuoti savo kolegas. Be to, kai kuriems buvusiems komandosams buvo pažadėta Rusijos pilietybė, jei jie sutiks kariauti Ukrainos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(51)
(-42)

Komentarai ()