[Žinios trumpai] Putino „stebuklingas ginklas“ pirmą kartą atsidūrė vos 170 km nuo Vilniaus – britai perspėja apie mirtiną grėsmę (Foto)  ()

Jungtinės Karalystės gynybos ministerija patvirtino, kad Rusijos Federacija dislokavo hipergarsines „Kinzhal“ oras-žemė raketas Mačulyščio oro bazėje į pietus nuo Minsko, Baltarusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai rodo nesena oro bazės palydovinė nuotrauka, kurioje šalia automobilių stovėjimo aikštelės matyti konteineriai šioms raketoms su 3 identifikuotais MiG-31 reaktyviniais lėktuvais, skirtais gabenti „Kinzhal“ raketas.

Prieš tai, nepaisant informacijos apie lėktuvų atvykimą į oro bazę prie Minsko, jų versija nebuvo žinoma, nes ne visi MiG-31 gali paleisti „Kinzhal“, o tik jų MiG-31K modifikacija.

Taip pat šis pranešimas „sunaikino“ oficialų Baltarusijos gynybos ministerijos pasiteisinimą, esą šie lėktuvai tik patruliuoja prie „sąjunginės valstybės“ sienų.

 

Šioje situacijoje būdinga ir tai, kad Baltarusijoje rusai nesilaiko banalių saugumo standartų ir šaudmenis laiko atviroje vietoje prie lėktuvų.

Tuo pačiu metu atstumas nuo Ukrainos sienos iki Mačulyščio oro bazės yra apie 225 km. O jei Ukraina būtų apginkluota raketiniais ginklais, kurių skrydžio nuotolis būtų apie 300 km, tai leistų garantuoti gana retų MiG-31K ir retų rusiškų raketų ant žemės sunaikinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(11)
(40)

Komentarai ()