[Žinios trumpai] Naujasis Rusijos ginklas gali tapti lūžio tašku kare – CNN perspėja apie rimtą grėsmę, Ukraina beveik neturi kaip apsiginti  ()

Nauji Irano UAV gali gabenti penkis kartus daugiau sprogmenų nei dronai „Geran-2“ geriau žinomi kaip „Shahed-136“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos apsiginklavimas Irano koviniais bepiločiais orlaiviais „Arash-2“ gali tapti lūžio tašku visapusiškame kare Ukrainoje. Tai teigiama CNN medžiagoje.

Ukrainos karinė žvalgyba, anot žurnalistų, turi informacijos, kad Iranas netrukus į Rusiją išsiųs daugiau nei 200 bepiločių orlaivių, įskaitant bepiločius orlaivius „Arash-2“ . Tikėtina, kad ginklai bus pristatyti per Kaspijos jūrą.

Anot CNN, dronai atkeliaus išardyti, o atsidūrę Rusijos teritorijoje bus surinkti, perdažyti ir pažymėti rusiškais žymenimis, kaip buvo su dronais-kamikadzėmis „Shahed-136“, kuriuos Kremlius pervadino „Geran-2“.

„Bet koks bepiločio orlaivio „Arash-2“ panaudojimas Rusijos kare Ukrainoje gali sukelti papildomą spaudimą ir taip sudėtingai šalies oro gynybai. Nuo rugsėjo 13 d., kai rusai pirmą kartą panaudojo atakos dronus prieš Ukrainą, šalies oro gynybos pajėgos teigia, kad numušė daugiau nei 300 atakuojančių bepiločių orlaivių, tačiau dešimtims pavyko pataikyti į taikinius ir sunaikinti gyvybiškai svarbią energetikos infrastruktūrą“, – savo medžiagoje pažymi žurnalistai.

Be to, kaip rašo CNN, Rusijos nusipirkti Irano bepiločiai orlaiviai „Arash-2“ gali tapti lūžio tašku viso masto kare. Taip yra dėl to, kad dronai gali gabenti penkis kartus daugiau sprogmenų nei dronai „Geran-2“.

 

Lapkričio 1 d. kanalas CNN pranešė apie naujos karinės pagalbos teikimą Rusijai iš Irano. Žurnalistų teigimu, artimiausiu metu islamo šalis į Rusijos Federaciją atsiųs apie 1000 ginklų, tarp kurių yra ir „žemė-žemė“ balistinių raketų bei bepiločių orlaivių.

Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė perspėjo, kad Ukraina neturi veiksmingos priešraketinės sistemos, kuri leistų numušti Irano balistines raketas, kurių nuotolis yra nuo 300 iki 700 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(33)
(-26)

Komentarai ()