[Žinios trumpai] Baltarusijos KGB vadovas skelbia, kad „JAV kariai puls iš Lenkijos teritorijos“  ()

Ivanas Tertelija papasakojo apie NATO karių iš Lenkijos įsiveržimo į Baltarusijos teritoriją riziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Belta“, Baltarusijos KGB vadovas Ivanas Tertelija paskelbė, kad šaliai yra reali grėsmė patekti į karą.

„Dabar padėtis stabili. Suinteresuotos institucijos imasi visų reikiamų priemonių, kad suvaldytų situaciją ir užtikrintų tvarką. Tačiau tuo pat metu registruojame didėjančią grėsmę iš Latvijos, Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos. Bėgantys į kaimynines valstybes atmeta taikų būdą pasiekti pokyčių ir pasikliauja jėgos panaudojimu, kad pakeistų šalies konstitucinę tvarką“, – sakė Tertelija.

Pasak jo, dabar pasaulyje susiklostė nerimą kelianti situacija, daugeliu atžvilgių panaši į situaciją globalių karinių konfliktų išvakarėse. Tokiomis sąlygomis formuojasi aljansai iš Vakarų šalių atstovų, taip pat Rusijai, Kinijai, Iranui besipriešinančių šalių.

Baltarusijos KGB atstovas išreiškė susirūpinimą dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo, kuris žmonijai reikštų plataus masto katastrofą. Jis taip pat pabrėžė, kad Baltarusija yra vienas iš galimų branduolinių smūgių taikinių. Be to, jis atkreipė dėmesį į karinio kontingento, atstovaujamo JAV oro desanto pajėgų 101-osios divizijos karių, pasirengimą fizinei invazijai į Baltarusiją iš Lenkijos teritorijos. Žinoma, JAV neketina veržtis į Baltarusiją, bet Baltarusijai netenkant suverenumo tokios įsivaizduojamos grėsmės bus vis labiau pabrėžiamos, siekiant visuomenės akyse pabrėžti suartėjimo su Rusija svarbą.

 

Pasak Tartelijos, dabar Baltarusija naudoja turimus diplomatinio atsiskaitymo būdus, siekdama užkirsti kelią negrįžtamam eskalavimui. Anot jo, Baltarusijos iniciatyvos nesulaukė palaikymo.

(5)
(27)
(-22)

Komentarai ()