[Žinios trumpai] „Išpjovė visus“, – okupantas detaliai papasakojo savo žmonai, ką darė rusai, kai bėgo nuo Ukrainos puolimo  ()

Kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos priartėjo prie Limano ir miesto išvadavimas tapo neišvengiamas, Rusijos okupacinė kariuomenė sustiprino vietos gyventojų terorą. Gyventojai buvo masiškai kankinami ir žudomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rusų okupantas papasakojo savo žmonai per telefoninį pokalbį, kurį perėmė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba. Vaizdo įrašas buvo paskelbtas lapkričio 1 dieną oficialiame agentūros „Telegram“ kanale.

Rusijos kariškiai teigė, kad jiems buvo pavesta atkovoti teritoriją. Jis ciniškai pavadino tai „miesto išlaisvinimu“ ir tuoj pat papasakojo, kaip jo kolegos kankino ir žudė civilius gyventojus.

Jo pasakojimu, didžiausias pragaras įvyko Limane, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos per karinį puolimą priartėjo prie miesto. Apsupti okupantai tiesiog įsiuto ir ėmė kankinti civilius gyventojus.

 

„Kai pasitraukėme iš Limano, vyrai ten buvo nužudyti. Jie ten visus tiesiog nužudė. Buvo prievartaujamos ir žudomos moterys. Ten likę vaikinai buvo nužudyti ir išmesti. Išėję mūsiškiai papasakojo, kaip visi šaukė ir rėkė“, – pasakojo rusų karys savo žmonai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(42)
(-38)

Komentarai ()