SGD tanklaiviai nebepumpuoja dujų į Europą – skelbia, kas vyksta  ()

Daugiau nei 30 laivų su suskystintomis dujomis sudaro eiles, tikėdamiesi paklausos padidėjimo ir mėlynojo kuro brangimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES šalių atsisakymas vartoti Rusijos Federacijos energijos išteklius paskatino tanklaivių su suskystintomis dujomis kaupimąsi.

Tikėdamiesi žiemos pradžios ir šildymo sistemos apkrovos piko, vandens keliuose planuoja pasilikti daugiau nei trys dešimtys laivų, kad kurą būtų galima parduoti maksimalia kaina.

Apie tai praneša „Financial Times“.

Analitinės bendrovės „Vortexa“ duomenimis, tanklaiviai aktyviai kaupiasi Europos vandenyse, o jų skaičius dinamiškai auga. Prekybininkai laukia, kol kaina pakils. Šiuo metu numatoma degalų kaina yra apie 2 milijardus dolerių.

„Suskystintų dujų laivai rikiuojasi prie SGD terminalų ir laukia, kol galės patekti į aukščiausios kokybės rinką“, – sakė SGD padalinio vadovas Felixas Boothas.

Kita eilių atsiradimo priežastis – neįprastai šilti orai Europos šalyse. Be to, šiuo metu pirmaujančios ES šalys jau sugebėjo beveik visiškai užpildyti dujų saugyklas. Vidurkis viršija 90 proc. Tuo pačiu metu daugelis dujų įmonių yra pasirengusios pasinaudoti galimybe patekti į Europos rinką, tikėdamosis parduoti dujas už geriausią įmanomą kainą.

 

Pandemijos metu panaši situacija buvo ir su naftos tanklaiviais. Prekybininkai šiuo atveju tikėjosi kainų padidėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(85)
(-45)

Komentarai ()