Ukraina skelbia labai nemalonią žinią, ką surado Irano smogiamajame drone „Mohajer-6“  ()

Iraniečių drone „Mohajer-6“, kurį Ukrainos kariškiai numušė Mykolajivo srityje, buvo nustatyti mažiausiai 15-os komponentų gamintojai. Tai technologijos, importuojamos į Iraną iš kitų šalių, daugumą atpažįstamų komponentų gamina Jungtinių Amerikos Valstijų įmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama „Schemos“ tyrime, informuoja „Radio Svoboda“.

„Mohajer-6“ yra nepilotuojamas žvalgybinis ir smogiamasis dronas. Jis turi galimybę atlikti stebėjimo, žvalgybos ir kovines misijas plačiu veikimo spinduliu ir gali padėti ginkluotosioms pajėgoms identifikuoti ir sunaikinti iš anksto nustatytus taikinius. Spalio pradžioje Rusija kare prieš Ukrainą pradėjo masiškai naudoti Irane pagamintus bepiločius orlaivius.

Žurnalistai išsiaiškino, kad daugelyje drono elektroninių plokščių yra „Linear Technology Corporation“ (pagrindinė būstinė Kalifornijoje) mikroschemos.

Be to, Irano UAV yra „Xilinx“ bendrovės komponentų (padalinys yra „Advanced Micro Devices“ (AMD) įmonės dalis, kurios centrinis biuras yra Kalifornijoje): informacijos perdavimo ir priėmimo bloke įdiegtas programuojamas „Artix-7“ lustas, taip pat „Spartan-6“ integruotas lustas.

Nustatyti tokie amerikiečių technologijų firmos „Texas Instruments“ mikroįrenginiai: signalų procesoriai, keitikliai, mikroschemos.

Sunkiau yra nustatyti UAV „Mohajer-6“ terminio vaizdo kameros gamintoją. Ši termovizinė kamera primena tiek JAV kompanijos „Sierra-Olympic Technologies“ gaminamą „Ventus Hot“ modelį, tiek pigesnį Kinijos gamybos „Qingdao Thundsea Marine Technology“ firmos analogą. Pagrindinė Ukrainos žvalgybos valdyba dar nėra galutinai indentifikavusi gamintojo.

 

Drono nosies dalyje buvo Honkongo įmonės „RunCam Technology Co. Ltd“ FPV kamera, skirta vaizdo transliavimui internetu.

GUR skaičiavimais, Irano koviniame drone yra komponentų iš beveik trijų dešimčių skirtingų kompanijų, įsikūrusių Šiaurės Amerikoje, ES, Japonijoje, Taivane ir kitose šalyse.

Anksčiau tapo žinoma, kad Irano koviniuose bepiločiuose lėktuvuose „Mohajer-6“ sumontuoti austriški „Rotax“, kuri priklauso Kanados „Bombardier“ korporacijai, varikliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(27)
(-13)

Komentarai ()