[Žinios trumpai] Rusija smogė galingą informacinę ataką - Arestovičius skelbia apie slaptas derybas tarp JAV ir Kremliaus  ()

„Visi pareiškimai apie JAV ir Rusijos derybas yra ne kas kita, kaip Rusijos vykdoma informacinė kampanija“: Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaidoje sparčiai plinta informacija apie JAV ir Rusijos vykdomus užkulisinius žaidimus. Anot įtakingo leidinio, Vašingtono ir Maskvos derybomis siekiama sumažinti eskalaciją, šiuo klausimu Kyjivo prašoma sušvelninti retoriką ir parodyti pasirengimą derėtis su Rusijos Federacija.

Ukrainos prezidento administracija pakomentavo informaciją. Administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius savo „Telegram“ kanalo įraše atkreipė dėmesį, kad visi pareiškimai apie JAV ir Rusijos derybas yra ne kas kita, kaip Rusijos vykdoma informacinė kampanija.

Jos tikslas – būtinybė padaryti operatyvinę pauzę, reikalingą karinei-strateginei situacijai fronte pagerinti. Vykdoma informacinė kampanija skirta perduoti visuomenei keletą svarbių žinučių, kurių esmė tokia: „Ukraina bus priversta deryboms nes bijos, kad bus nutraukta Vakarų parama, kurios fone Ukraina bent jau atšauks sprendimą atsisakyti bendrauti su Putinu“.

Arestovičius pabrėžia, kad šis spaudimo būdas nesuveiks. Ukrainos pozicija yra aiškiai apibrėžta ir į ją neįeina jokios derybos su Putinu. Tuo pat metu Ukraina neatsisako tiesioginių diplomatinių ryšių su Rusijos Federacija, bet tik su nauja politine vadovybe ir Rusijos kariuomenės išvedimo iš Ukrainos atveju.

 

Tiesą sakant, Rusija ir nesiūlo Ukrainai derybų, o kelia ultimatumus, kurių negalima laikyti priežastimi jokioms diskusijoms. Tarptautinei bendruomenei Ukrainos pergalės rėmimas tapo prestižo reikalu, kuris nereiškia karinės pagalbos teikimo pokyčių.

„Vakarų teikiama karinė pagalba sparčiai plečiasi, reaguodamas į jas, Putinas skelbia Vakarų žiniasklaidoje užsakytus straipsnius ir kelių Vakarų politikų pareiškimus. Reikia turėti omenyje, kad tokia retorika gali vykti, nes Vakarų civilizacijoje vieša polemika nieko nestebina“, – pabrėžė Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(0)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: