Ukraina surado būdą sunaikinti Rusijos balistines raketas – įvardintas galingas ginklas: „tai vienintelis veiksmingas būdas“  (1)

Anot Jurijaus Ignato, Ukrainos pajėgoms reikia tolimojo nuotolio ginklų, kad iš anksto pasiektų taikinius. Kadangi Ukraina neturi veiksmingų priemonių numušti balistines raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai reikia ilgo nuotolio ginklų, kad galėtų pataikyti į balistines raketas paleidimo etape. Tai pareiškė Karinių oro pajėgų vadovybės pranešėjas Jurijus Ignatas.

Iranas Rusijos kariams tiekė kelis šimtus bepiločių orlaivių, o dabar planuoja apie 300–700 kilometrų nuotolio balistinių raketų perdavimą. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos išmoko sėkmingai atremti Irano dronus-kamikadzes Rusijos analogus, tokius kaip „Lancet“, tai su balistiniais ginklais viskas yra kitaip.

„Balistinės raketos skrenda, tiesą sakant, iš kosmoso, iš stratosferos, todėl neturime veiksmingų kovos su jomis priemonių, išskyrus šių raketų sunaikinimą paleidimo stadijoje. Šiandien mums reikia tolimojo nuotolio ginklų, kad galėtume atlikti šias užduotis“, – sakė Ignatas.

 

Šiuo metu konkrečių duomenų apie Irano raketų charakteristikas nėra, tačiau, kaip pažymi pranešėjas, jos buvo pagamintos neseniai. Todėl jas galima gaminti naudojant šiuolaikines technologijas. Tačiau jos vis dar paremtos sovietinėmis technologijomis, kurias perdavė Rusija. Ukraina ir toliau treniruos oro gynybos pajėgas numušti Irano raketas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(2)
(92)

Komentarai (1)