75 proc. „Linux“ kodo rašo apmokami programuotojai  (35)

Didžiąją dalį „Linux“ branduoliui skirto kodo rašo stambiose bendrovėse dirbantys programuotojai, gaunantys už tai atlyginimą. Šis faktas verčia abejoti atvirojo kodo bendruomenės deklaruojamais idealais viską daryti nemokamai, pareiškė vienas „Linux“ naujienoms ir naujovėms skirtos svetainės „LWN.net“ steigėjų Jonathanas Corbe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, išanalizavus 2008 m. gruodžio 24 – 2010 m. sausio 10 d. paskelbto „Linux“ branduoliui skirto kodo, kuriuo remiasi „Red Hat“, „Canonical Ubuntu“, „Debian“ ir kiti „Linux“ paketai, išeities šaltinius, paaiškėjo įdomūs rezultatai.

Pasirodo, 18 proc. viso kodo pateikė su jokia įmone nesusiję savanoriai programuotojai, 7 proc. kodo šaltinis nenustatytas, o net 75 proc. parašė IT bendrovės dirbantys programuotojai. Pavyzdžiui, 12 proc. viso kodo pateikė „RedHat“, po 6 proc. – IBM ir „Novell“, 3 proc. – „Oracle“ darbuotojai.

Pranešama, kad iš viso per nurodytą laikotarpį buvo parašyta 2,8 mln. eilučių „Linux“ branduoliui skirto kodo ir padaryta apie 55 000 svarbių pakeitimų, susijusių su 2.6.28 – 2.6.32 branduolio versijomis. Kasdien pateikiama daugiau nei 7000 eilučių kodo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)