[Žinios trumpai] Rusija į Iraną nuvežė kalną pinigų ir vakarietiškus NATO ginklus - skelbiama, kam jie bus naudojami  ()

Rusija perdavė Iranui grynųjų pinigų sumą ir Ukrainoje paimtų vakarietiškų ginklų pavyzdžius mainais į dronus, kuriais ji atakuoja Ukrainos infrastruktūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „RBC-Ukraine", remdamasi „Sky News".

Kaip skelbė leidinys, Rusijos karinis lėktuvas į Teheraną slapta atgabeno 140 milijonų eurų grynųjų pinigų ir trijų rūšių amuniciją – britų prieštankinę raketą NLAW, amerikiečių prieštankinę raketą „Javelin" ir priešlėktuvinę raketą „Stinger". „Sky News" šaltinio teigimu, ginklai tikriausiai buvo iš Didžiosios Britanijos ir JAV karinės technikos partijos, skirtos Ukrainos kariuomenei ir pagrobtos RF karių.

„Irano Islamo revoliucijos gvardijos korpusui buvo perduoti ginklai, kad jie galėtų išstudijuoti ir galbūt nukopijuoti vakarietiškas technologijas. Taip nutikdavo ir anksčiau – pavyzdžiui, 2011 metais iraniečiai užgrobė amerikiečių žvalgybinį bepilotį orlaivį RQ-17 „Sentinel” ir kitais metais paskelbė, jog kuria jo kopiją", – rašoma leidinyje „Sky News".

Mainais už tokias „dovanas" Rusijos Federacija gavo daugiau nei 160 nepilotuojamų orlaivių, įskaitant 100 dronų „Shahed-136", 60 mažesnių „Shahed-131" ir šešis „Mohajer-6" bepiločius, galinčius nešti amuniciją.

 

Pasak „Sky News" šaltinio, per pastarąsias kelias dienas Teheranas ir Maskva pasiekė susitarimą dėl tolesnio bepiločių orlaivių tiekimo už 200 mln. eurų. Be to, teigiama, kad nuo rugpjūčio 20 dienos mažiausiai penki Rusijos lėktuvai gabeno dronus iš Irano į Rusijos Federaciją.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()