Paaiškėjo paslaptis, kiek „Tesla“ uždirba už kiekvieną parduotą elektromobilį: skaičiai astronominiai!  (9)

Tapo žinoma, kiek „Tesla“ uždirba už kiekvieną parduotą elektromobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ pelnas, tenkantis vienam parduodamam automobiliui, 2022-ųjų liepos–rugsėjo mėnesiais maždaug aštuonis kartus viršijo „Toyota“, rašo „Nikkei Asia“, perskaičiusi įmonių finansines ataskaitas.

Dėl to amerikiečių elektromobilių gamintojas ketvirčio pajamomis pralenkė japonus. Taip nutiko pirmą kartą nuo 2010 m., kai „Tesla“ pradėjo prekiauti rinkoje.

„Tesla“ už automobilį uždirba 9570 USD, o „Toyota“ – tik 1200 USD. Taigi pagal automobilių pelningumą amerikiečių gamintojas tapo rinkos lyderiu, aplenkiančiu net „Mercedes-Benz“. Kalbant apie pardavimus, „Toyota“ nuo liepos iki rugsėjo pardavė 2,62 mln. automobilių, o tai yra 7,6 karto daugiau nei „Tesla“ rezultatas – 344 tūkst.

Tuo pačiu metu „Toyota“ ketvirčio grynasis pelnas siekė 3,15 mlrd. USD. „Tesla“ per tą patį laikotarpį uždirbo 3,29 mlrd. USD, pirmą kartą per 12 metų aplenkdama konkurentą iš Japonijos.

„Tesla“ transporto priemonių marža aktyviai auga nuo 2021 m. balandžio–birželio mėn. Investuotojai reaguoja teigiamai, todėl „Tesla“ rinkos kapitalas šiandien yra 655 mlrd. USD, maždaug tris kartus didesnis nei „Toyota“.

 

Be to, „Tesla“ tapo vienu pelningiausių automobilių gamintojų pasaulyje: pagal grynąjį pelną trečiąjį ketvirtį nusileido „Mercedes-Benz“, tačiau aplenkė tokius milžinus kaip BMW ir „Volkswagen“.

Trečiasis fiskalinių metų ketvirtis „Toyota“ buvo nuostolingas. Tai dėl smarkiai išaugusių medžiagų ir elektros kainų. Reaguodama į mažėjantį pelną, „Toyota“ ketina pakelti pradinio lygio modelių kainas: pirmiausia kainų kilimą pajus JAV, o paskui ir Europos rinka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(11)
(-4)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: