Kinai dėjo į pavėsį „Apple“: sukurtas pirmasis visiškai veikiantis sulankstomas „iPhone“ (Video)  ()

Entuziastas sukūrė pirmąjį pasaulyje sulankstomą „iPhone“ ir pademonstravo kaip jis veikia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinų inžinierius mėgėjas nusprendė nelaukti, kol „Apple“ išleis pirmąjį sulankstomą įrenginį, ir savarankiškai surinko savo „iPhone 13 Pro“ korpusą.

„YouTube“ patalpintame vaizdo įraše autorius pasakojo, kad darbas buvo atliktas per kiek daugiau nei metus, tačiau rezultatas buvo to vertas – gautas pilnai veikiantis įrenginys, kurį pavadino „iPhone V“.

Jis išardė savo „iPhone 13 Pro“ ir pertvarkė komponentus pritaikytame dėkle iš 2020 m. „Motorola RAZR“. Visi išmaniojo telefono komponentai buvo suskirstyti į 2 dalis: apačioje – pagrindinė plokštė ir atmintis, viršuje – baterija ir kameros jutikliai. Tuo pačiu metu kai kurios dalys turėjo būti atspausdintos 3D spausdintuvu. Entuziastas taip pat pakeitė iOS.

Anot inžinieriaus, sunkiausia buvo originalų ekraną paversti lanksčiu – dažniausiai ekranai sugesdavo po vieno telefono sulenkimo.

Galbūt įrenginys neatrodo toks reprezentatyvus, tačiau jis veikia, ir tai yra svarbiausia.

Šaltinių teigimu, gamintojas jau dirba prie „iPhone“ modelio su sulankstomu ekranu. Anot gandų, „Apple“ planuoja išleisti pirmąjį įrenginį su lanksčiu ekranu ne anksčiau kaip 2025 m.

 

Anksčiau internete buvo paskelbtas „Apple“ patentas, iš kurio aiškėja, kad tokio „iPhone“ ekranas bus pagamintas iš specialios „savaime gydančios“ medžiagos, galinčios „pataisyti“ įbrėžimus ir įlenkimus.

Iš pradžių bendrovė planavo išleisti lankstų „iPhone“ 2023 m., bet galiausiai perėjo prie 20 colių „MacBook“ su lanksčiu ekranu ir be įprastos klaviatūros kūrimo. Tikimasi, kad toks „MacBook“ padės pamatus naujai „Apple“ įrenginių kategorijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(3)
(5)

Komentarai ()