Sensacingas atradimas – „Nord Stream“ sabotažo išvakarėse pastebėti du paslaptingi laivai: aiškėja naujos intriguojančios detalės  (2)

Laivuose buvo išjungti sekimo jutikliai, o tai prieštarauja tarptautinei teisei ir gali rodyti jų slaptą misiją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 Sensacingas atradimas – „Nord Stream“ sabotažo išvakarėse pastebėti du paslaptingi laivai: aiškėja naujos intriguojančios detalės  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovės „SpaceKnow“ analitikai teigė, kad sprogimų Baltijos jūroje dujotiekyje „Nord Stream“ išvakarėse netoli nuotėkio buvo pastebėti du neatpažinti laivai su išjungtais sekimo jutikliais. Apie tai pranešė „Wired“.

Leidinys patikslina, kad likus kelioms savaitėms iki incidento „Nord Stream“ vietoje buvo 25 laivai, iš kurių tik du išjungė automatinės identifikavimo sistemos atsakiklius. Stebėtų laivų ilgis svyruoja nuo 95 iki 130 metrų.

Analitinės bendrovės „SpaceKnow“ vienas iš įkūrėjų Jerry Yavornytskyi pažymėjo, kad atsisakymas naudoti stebėjimo sistemas dideliuose laivuose yra tarptautinės teisės pažeidimas, nes laivai gali būti susiję su nelegalia žvejyba ar prekyba žmonėmis.

„Tai nebūtų įprasta praktika, nebent laivai turi slaptą karinę misiją ar turi kokį nors slaptą tikslą, nes Baltijos jūra yra viena judriausių jūrų pasaulyje komercinio eismo požiūriu“, – sakė Baltijos laivų saugumo fondo direktorius Otto Tabuns.

Pasak leidinio autorių, šie palydovai gali dar labiau pakurstyti gandus apie dujotiekio sprogimus. Daugelis šalių linkusios manyti, kad „Nord Stream“ sabotažą inicijavo Rusijos Federacija. Pati Rusija neigia prisidėjusi prie avarijos.

 

Jerry Yavornytskyi taip pat paminėjo, kad Šiaurės Atlanto aljansas kreipėsi į „SpaceKnow“ analitikus su prašymu pateikti papildomų duomenų apie „Nord Stream“ incidentą.

NATO atstovas patvirtino, kad „SpaceKnow“ pateikta informacija gali prisidėti prie tolesnio sprogimų tyrimo. Aljansas taip pat mano, kad avarija ties dujotiekiais yra „tyčinis ir neatsakingas sabotažo veiksmas“, – teigia NATO atstovė Oana Lungescu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(3)
(37)

Komentarai (2)