Išvardinti didžiausi „iPad“ trūkumai  (52)

Nors pirmąjį savo planšetinį kompiuterį „iPad“ pristačiusi bendrovė „Apple“ jį vadina „revoliuciniu“, IT leidinių apžvalgininkai vardija didžiausius šio kompiuterio trūkumus, kurie verčia abejoti tokiu ambicingu teiginiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausiu „iPad“ trūkumu laikomas daugiaužduotiškumo (multitasking) – galimybės vienu metu vykdyti keletą programų – nebuvimas. Kadangi tokios galimybės neturi ir „iPhone“ telefonas, daugelis tikėjosi, kad naujajame „Apple“ įrenginyje ši spraga bus ištaisyta. Deja, jiems teko nusivilti.

Nuvilia ir „iPad“ nesuderinamumas su plačiai internete paplitusia „Adobe Flash“ technologija. „Apple“ atstovų teigimu, „Flash“ naudoja pernelyg daug kompiuterio resursų ir baterijos energijos, todėl yra netinkama mobiliesiems įrenginiams. Tačiau interneto naršymui skirtame planšetiniame kompiuteryje jos trūkumas akivaizdus.

Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad „iPad“ neturi USB jungčių, o tai reiškia, kad teks pamiršti USB kaupiklius, kuriais taip įpratę naudotis kompiuterių vartotojai. „iPad“ nesugeba atpažinti ranka parašyto teksto, vienintelis teksto įvedimo būdas – virtuali klaviatūra. Tiesa, norintys gali įsigyti papildomą fizinę.

Įmonių IT padalinių atstovai pasigedo suderinamumo su nuotolinio administravimo įrankiais: jei darbuotojas praras kompiuterį, nebus jokios galimybės blokuoti prieigą prie OS ar ištrinti duomenis. „iPad“ nesuderinamas ir su „Push E-mail“ bei „Microsoft Exchange“, o tai irgi neprisideda prie kompiuterio patrauklumo verslo vartotojų akyse.

Tarp kitų „iPad“ trūkumų minimas senstelėjęs ekrano formatas (4:3), jo vaizdo raiška – 1024x768, neatitinkanti jokių, net 720p, HD raiškos formatų reikalavimų, vaizdo kameros (taigi, ir vaizdo pokalbių) nebuvimas, nėra sinchronizavimo per „Wi-Fi“ galimybės.

Nors šie ir kiti vardijami trūkumai verčia abejoti „iPad“ revoliucingumu, būtų neteisinga sakyti, kad naujasis „Apple“ gaminys kelia tik nusivylimą. „Apple“ naujovių entuziastai tikina, kad „iPad“ pardavimai bus stulbinantys. Ką gi, laikas parodys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(1)

Komentarai (52)

Susijusios žymos: