[Žinios trumpai] Zalužnas Kremliui pateikė ultimatumą  ()

Deryboms su Rusijos Federacija yra tik viena sąlyga – jos kariai turi palikti visas okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė dėl to nepriims jokių derybų, susitarimų ar kompromisinių sprendimų.

Tai sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas, kalbėdamas telefonu su JAV jungtinio štabo vadovų pirmininku Marku Milley.

„Jis patikino, kad kovosime tol, kol bus jėgų. Mūsų tikslas – išlaisvinti visą Ukrainos žemę iš Rusijos okupacijos. Šiame kelyje jokiu būdu nesustosime. Ukrainos kariuomenė nepriims jokių derybų, susitarimų ar kompromisinių sprendimų. Derybų sąlyga – „Rusija turi palikti visas okupuotas teritorijas", – pabrėžė jis.

V. Zalužnas informavo savo kolegą Amerikoje apie operatyvinę situaciją ir prioritetinius gynybos pajėgų poreikius, pažymėdamas, kad situacija fronte yra stabili ir kontroliuojama.

V. Zalužas taip pat sakė, kad yra atidžiai stebimi priešo veiksmai pasienyje su Baltarusijos Respublika.

„Statome patikimą skydą, kad apsaugotume Ukrainą iš šiaurės pusės", – sakė jis.

Be to, vyriausiasis vadas teigė, jog Ukrainos gynybos pajėgos, nepaisydamos įnirtingo okupacinių pajėgų pasipriešinimo, tęsia puolimo operacijas Charkovo kryptimi.

„Priešas aktyviai atakuoja linijas Belogorovka-Soledaras-Bachmutas-Majorskas ir Avdeevka-Opytnoye-Vodyanoye-Peski-Maryinka-Pavlovka, bet jam nesiseka. Mes laikome liniją dėl savo pažangių padalinių stabilumo ir paruoštų kovinių rezervų", – sakė V. Zalužnas.

 

Jis pažymėjo, kad Chersono kryptimi Ukrainos kariai vykdo stabilizavimo veiksmus ir stiprina gynybos linijas.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas pažymėjo, kad Generalinis štabas ir toliau daug dėmesio skiria strateginėms užduotims, siekiant stabilizuoti situaciją tam tikrose operatyvinėse zonose, vykdyti tolesnes puolimo operacijas, siekiant deokupuoti visą šalį ir užkirsti kelią priešui. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(3)
(140)

Komentarai ()