[Žinios trumpai] Prigožinas įvarė paniką Rusijos elitui: skelbiama, kad grįžta tamsūs laikai  (1)

Rusijos elitas rimtai sunerimęs dėl „Wagner“ PMC įkūrėjo Jevgenijaus Prigožino raginimo grįžti prie „Stalino represijų".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias „Wagner" savininko J. Prigožino pareiškimas išgąsdino Rusijos Federacijos elitą.

Pastarosiomis savaitėmis Jevgenijaus Prigožino viešasis aktyvumas smarkiai išaugo. Ir šis faktas Rusijos elitą rimtai neramina. „Pinigų maišeliai", likę šalyje po vasario 24 d., tačiau viešai nepalaikę karinių veiksmų Ukrainoje, baiminasi, kad pasikartos Stalino laikotarpio areštai ir valymai. Visų pirma, jie bijo represijų prieš savo šeimas, rašo „Bloomberg", remdamasis anoniminiais Rusijos verslo atstovais.  

Baimė dėl gresiančių represijų sustiprėjo po to, kai „Wagner" PMC įkūrėjas J. Prigožinas lapkričio 13 dieną paprašė Generalinės prokuratūros ir FSB patikrinti Sankt Peterburgo gubernatorių dėl galimos išdavystės.

Dabar, kai Kremliaus pareigūnai invaziją į Ukrainą vadina „liaudies karu", kai kurie viešai neatskleisti informatoriai netgi sako, jog bijo valymo ir savavališkų areštų, kaip tai buvo daroma valdant sovietų diktatoriui. Be to, Rusijos turtuolius gąsdina ir tai, kad J. Prigožinas iš Rusijos Federaciją pabėgusius milijonierius vadino „išdavikais", palyginęs su mirties bausme nuteistu „vagneriečiu" J. Nužinu, nusprendusiu pereiti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pusę.

 

Komentuodamas jo egzekuciją, „Putino virėjas" teigė, jog J. Nužinas yra išdavikas, o rusai esą „genetiškai užuodžia išdavystę". Tačiau „kai kurie išdavikai sėdi savo biuruose, kai kurie išskrenda savo verslo lėktuvais. Jie išvyksta, kad nedalyvautų šiandienos situacijoje. Jie taip pat yra išdavikai".

 

Kitaip tariant, jis, kaip ir J. Goebbelsas XX amžiuje, rengia visuomenę „varžtų priveržimui", tęsdamas nužmoginimo programą. Šį kartą taikiniu tapo ne ukrainiečiai ir kolektyviniai Vakarai, o patys rusai, kurie priešinosi žudynėms ir karui. Kremliaus gerbėjai bus taip išmokyti neapkęsti šių žmonių, kad jie taps fanatikais, pasiruošusiais sutramdyti kiekvieną, kuris išdrįs kritikuoti V. Putiną ir jo kliką.

Žinoma, tuomet Rusijos turtuoliai negalės grįžti namo, o Kremlius visas jų sąskaitas, nekilnojamąjį turtą ir kitą prabangą galės panaudoti savo interesams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(4)
(19)

Komentarai (1)