[Žinios trumpai] Skelbiama karšta Lavrovo reakcija į Ukrainos siūlomas taikos derybų sąlygas  (2)

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pavadino Ukrainos taikos derybų reikalavimus „neadekvačiais“. Be to, kaip pažymėta, pokalbiuose su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu Lavrovas kaltino Ukrainą trikdant derybų procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lavrovas apie tai kalbėjo G20 viršūnių susitikimo kuluaruose, informuoja Censor.NET, remdamasis rusų „RIA Novosti“.

„Ukrainos reikalavimai yra neadekvatūs“, – sakė Lavrovas.

„Iš Zelenskio kalbos G20 peršasi išvada, kad jis neklauso jokių Vakarų patarimų dėl derybų su Rusija. Rusija nori pamatyti konkrečius įrodymus, kad Vakarai yra suinteresuoti drausminti Zelenskį“, - pridūrė Lavrovas.

Be to, kaip pažymėta, pokalbiuose su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu ir Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu Lavrovas apkaltino Ukrainą tariamai trikdžius derybų procesą.

Ukrainos reikalavimai deryboms - Rusijos karių išvedimas, Ukrainos teritorinio vientisumo užtikrinimas, žalos atlyginimas ir garantijos, kad ateityje tai nepasikartos. Rusijai netinka karių išvedimas, nes Rusija deklaravo, kad aneksuoja papildomas keturias Ukrainos teritorijas. Jei iki to laiko Rusija dar galėjo atsitraukti ir vidinei auditorijai sakyti, kad likę tikslai bus pasiekti derybomis, dabar atsitraukimas rusų sąmonėje prilygtų teritorijų praradimui ir absoliučiam pralaimėjimui.

(6)
(27)
(-21)

Komentarai (2)