[Žinios trumpai] Po Chersono išlaisvinimo Rusija kardinaliai keičia taktiką (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, Rusijos vadovybė pakeitė savo planus po okupantų pabėgimo iš Chersono. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis primygtinai reikalauja išvalyti visas okupuotas teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pabėgę į šalies pietus, ypač iš Chersono, Rusijos okupantai Ukrainoje pradėjo laikytis gynybinės taktikos. Tai pareiškė Vakarų pareigūnas bendraudamas su „Reuters".

Toks pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo sugrąžinti visas okupuotas teritorijas. V. Zelenskis lapkričio 14 dieną lankėsi Chersone ir pareiškė, kad bet koks taikos susitarimas su Maskva būtinai apimtų visų Rusijos karių išvedimą iš Ukrainos.

„Akivaizdu, kad šiuo metu Ukrainoje Rusijos armija vykdo gynybines operacijas", – sakė „Reuters" šaltinis, pageidavęs likti anonimišku.

Jo vertinimu, kariuomenės išvedimas iš Chersono vyko gana tvarkingai. Maskvos teiginiai apie 30 000 karių išvedimą yra padidinti, tikrasis skaičius artėjo prie 20 000, tęsė jis.

 

Šaltinis 2023 m. tikisi mūšio lauke statiškos padėties.

„Jei žmonės laukia abiejų pusių jėgų žlugimo, nuo šiol iki metų pabaigos nematome jokių požymių, kas tai rodytų. Nė viena pusė nėra tokios būklės, kad jos pajėgos kapituliuotų", – apibūdino jis situaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()