NATO žino, kas atsitiko Lenkijoje? Tuo metu danguje galėjo suktis viską matantis ypatingas NATO lėktuvas  ()

Aljansas nuolat stebi Ukrainos oro erdvę AWACS lėktuvų dėka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-16 NATO žino, kas atsitiko Lenkijoje? Tuo metu danguje galėjo suktis viską matantis ypatingas NATO lėktuvas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos laiku 15 valandą 40 minučių nukritus Rusijoje pagamintai raketai į Lenkijos teritoriją, dėl kurios žuvo du žmonės, šalies padangėje oro erdvę stebėjo mažiausiai trys NATO lėktuvai. Tai liudija „Flightradar24“ duomenys.

Tuo pačiu metu visi trys lėktuvai yra oro tankeriai KC-135R, kurie buvo tarp Radomo ir Riašivo, 130 km nuo raketos nukritimo vietos netoli Pržewodów kaimo.

Trijų KC-135R buvimas vienu metu rodo reikšmingą NATO šalių aviacijos, įskaitant naikintuvus ir kitus orlaivius, veiklą. Ir nors jie nerodomi „Flightradar24“, tai priklauso tik nuo paties orlaivio atsakiklio būsenos, kurį galima išjungti.

 

Visų pirma, „Flightradar24“ gali nerodyti E-3 „Sentry“ AWACS orlaivių, kurie reguliariai skraido šalia Ukrainos. Paprastai AWACS patruliavimo zona yra Lenkijos padangėje netoli Ukrainos sienos, ypač virš Liublino, kaip liudija Kanados žurnalistų, kurie atskleidė šio orlaivio veikimą, istorija.

Atsižvelgiant į didelį oro tankerių skaičių, greičiausiai Lenkijos padangėje buvo bent vienas AWACS E-3 „Sentry“, kuris atlieka stebėjimą ne mažiau kaip 500 km, o netiesioginiais duomenimis – iki 800 km. Šio orlaivio galimybės leidžia pastebėti sparnuotąją raketą ir ją sekti šimtų kilometrų atstumu. Ir būtų be galo keista, jei AWACS nedirbtų per didžiausią Rusijos raketų ataką prieš Ukrainą.

 

Taigi Aljansas greičiausiai tiksliai žino visas Rusijoje pagamintos raketos kritimo į vienos iš NATO valstybių teritoriją aplinkybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()