[Žinios trumpai] Panašu, niekas neveikia: moderniausias Rusijos tankas „T-14 Armata“ vėl susimovė  (1)

Rusija turi problemų kuriant „Armata“ šarvuotų mašinų šeimą. Vakarų sankcijos tik dar pasunkina situaciją - neaišku, ar pavyks pradėti masinę T-15 ir T-14 gamybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-17 [Žinios trumpai] Panašu, niekas neveikia: moderniausias Rusijos tankas „T-14 Armata“ vėl susimovė  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija planuoja baigti tanko T-14 „Armata“ ir pėstininkų kovos mašinos T-15 bandymus 2023 metais. Tai pranešė kanalas „Defence 24“.

Rusijos kariuomenė jau keletą metų bando užbaigti tanką „Armata“. Šį kartą Rusijos šarvuočių skyriaus viršininkas generolas majoras Aleksandras Šestakovas tvirtina, kad kitais metais bus baigti naujų ginklų bandymai.

Problemos su „Armata“

Tankas „Armata“ turėjo pradėti tarnybą Rusijos pajėgose dar 2021 m., tačiau problemos šį laiką nustūmė. Nuotoliniu būdu valdomo bokštelio, variklio, transmisijos ir daugybės kitų mazgų problemos yra sunkiai išsprendžiamos ir verčia atidėti „Armata“ šeimos mašinų priėmimą į oficialias pajėgas.

T-14 „Armata“ turi bokštelį, kuriame nebus įgulos. Tai reiškia, kad pabūklo užtaisymo, nutaikymo ir šūvio sistemos turi veikti tobulai. Bet, panašu, neveikia.

Pėstininkų kovos mašinos T-15 priėmimas taip pat vėluoja. T-15 turi pakeisti BMP-2 ir MT-LB, taip pat BTR-T. Tai rodo, kad problemos yra susijusios ne tik su bokšteliu be įgulos, bet ir su kitais mazgais.

Iš tikrųjų, pirminis Rusijos planas buvo įsigyti apie 2300 T-14 „Armata“ tankų dar 2015-2020 metais. Tas laikas buvo vis atidedamas ir atidedamas, nes tas bokštelis be įgulos tapo tikru iššūkiu. Be to, ir kitos sistemos stringa. Teigiama, kad pernai pradėta serijinė T-14 gamyba, tačiau aiškėja, kad surinkti tik keli tankai bandymams. Ir dėl to, kad būtų apskritai ką pasakyti. Rusijos žiniasklaida guodžia, kad „Armata“ bus pažangiausias tankas, kad ir kada pasirodytų daliniuose - ar 2023 ar 2024 metais. Tiesa, daug ekspertų su tuo nesutinka - tai, kad T-14 turi tik trijų žmonių įgulą yra gerai, bet tik tuo atveju, jei visos tos automatizuotos sistemos veikia patikimai.

(71)
(4)
(67)

Komentarai (1)