Šaltinis Kremliuje: Putinas atmetė taikos pasiūlymą ir nutarė imtis aktyvesnių veiksmų prieš NATO  (1)

Šaltinių Kremliuje esą turintis „Telegram“ kanalas „SVR generolas“ pranešė, kad Vladimiras Putinas atmetė taikos pasiūlymą ir nutarė imtis aktyvesnių veiksmų skaldant NATO vienybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę Dailymail.co.uk pranešė, kad žinomas Rusijos politikos ekspertas Valerijus Solovėjus atskleidė, kad Vakarai pasiūlė V. Putinui taikos sąlygas, pagal kurias Rusija atsisakytų visų okupuotų Ukrainos teritorijų, išskyrus Krymą, kuris taptų demilitarizuota zona, o jo statusas vėl nebūtų svarstomas iki 2029 m. Mainais V. Putinas ir jo bendražygiai išvengtų baudžiamųjų kaltinimų dėl karo ir jiems būtų leista likti valdžioje, teigė profesorius V. Solovėjus. Tą pačią žinią pranešė ir kanalas „SVR generolas“.

Tačiau trečiadienį kanalas informavo, jog V. Putinas oficialiai atmetė gautą taikos pasiūlymą ir tai parodė masiniais raketų smūgiais prieš Ukrainą ir galimai, pataikymais į Lenkijos teritoriją. Taip pat „SVR generolo“ teigimu, pirmadienį Rusijos diktatorius vaizdo ryšiu susitiko su saugumo ir karinio bloko vadovais ir nedviprasmiškai pasisakė už karo eskalaciją.

„Rusijos prezidentas pareiškė, kad: „operacija apsiriboja Ukrainos teritorija ir tai yra problema. Ten yra stagnacija ir smarvė, būtina išplėsti taikymo sritį.“ V. Putinas ištarė visus susitikime nustebinusią frazę: „Atėjo laikas sudrebinti NATO! Laikas pakratyti NATO!“ Prezidentas išsakė savo mintis, paremdamas šią idėją argumentais, ir pasiūlė naudoti „ruošinius“, turėdamas omenyje daugybę operacijų, kurios buvo parengtos ir paruoštos įgyvendinti, bet atidėtos neribotam laikui. Pasak V. Putino, prieš dvi savaites jis davė asmeninį nurodymą Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojui ir ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininkui Igoriui Kostiukovui pradėti vykdyti kelias tokias operacijas trečiųjų šalių teritorijoje“, – rašo minėtas kanalas.

 

Jis priduria, kad V. Putinas teigė manantis, kad „pirmiausia reikėtų įtikinti sąjungininkus“, nurodydamas Turkiją ir Vengriją, o paskui „sklandžiai pereiti prie Lenkijos ir Baltijos šalių“.

„Prezidentas sakė esąs įsitikinęs, kad NATO nesulauks karinio atsako, ir manė, kad tokia taktika yra veiksminga, bent jau siekiant sumažinti ginklų tiekimą Ukrainai. V. Putinas apibendrino: „Mes negalime be to. Turime pakelti kartelę ir parodyti, kad esame pasirengę eiti iki galo, kol jie pasiduos.“ Tai sukėlė dar didesnę nuostabą, o keli susitikimo dalyviai išreiškė nepasitenkinimą, kad nežinojo, kas vyksta“, – teigė „SVR generolas“.

 

„SVR generolas“ yra Rusijos „Telegram“ kanalas, kuriame reguliariai skelbiama tariamai slapta informacija apie V. Putiną ir Kremlių. Vieni skeptiškai vertina „SVR generolą“, tačiau kiti sako, kad tai vienas iš nedaugelio žinomų antiputiniškų kanalų Rusijoje, kuris leidžia susipažinti su tikraisiais įvykiais Kremliuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(6)
(39)
(-33)

Komentarai (1)