„Vienas neištvėrė ir su kulkosvaidžio buože susidaužė sau veidą“: skelbia, kas žudo Rusijos „mobikus“ dar geriau nei ukrainiečiai  ()

Rusijos „mobikai“ pradeda griauti Kremliaus mitus apie rūpinimąsi savo kariais, pasakodami, ką jie turi daryti, kad išgyventų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karinio dalinio 02511 13-oje brigadoje tarnaujantis rusų karys pasakojo apie vadovybės požiūrį į karius ir apie sąlygas fronte.

„Čia lengviau mirti nuo sąlygų, nei nuo kokių nors sviedinių. Jausmas, kad esame kažkuo kalti ir mūsų valstybė mus baudžia. Visa ši mobilizuotųjų banga, kuri sugrįš lavonų pavidalu, bus atidaryta tol, kol bus kitų mobilizacijų“, – okupantą cituoja „Telegram“ kanalas „Atsargiai, naujienos“.

Anot jo, jis ir jo kolegos niekada nedalyvavo karo veiksmuose, tačiau buvo nusiųsti į lauką su „nulinėmis sąlygomis“, kur juos periodiškai apšaudo Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Mobilizuotas karys teigia, kad jo brigada miega ant žemės balose, tarp pelių, o vadai šiuo metu gyvena už poros kilometrų nuo jų nameliuose.

Anot jo, mėnesį šauktiniai nebuvo duše ir nesikeitė apatinių. Dėl sąlygų daugelis turi sveikatos problemų. Kai kuriems kariams dėl streso „nurauna stogą“. Pavyzdžiui, vienas jo kolega neištvėrė ir kulkosvaidžio buože susidaužė veidą.

 

Kai kurie kariai palieka savo pozicijas. Niekas jų nesustabdo. Kariškiai nieko nežino apie šių dezertyrų likimą. Kiti okupantai apšaudymo metu iškiša rankas ir kojas iš apkasų, tikėdamiesi susižeisti, kad po to būtų nuvežti į ligoninę.

Anot mobilizuotojo, per pusantro mobilizacijos mėnesio jis nė karto nedalyvavo mūšyje, tačiau labiau tikėtina, kad jis mirs nuo vadovybės sukurtų sąlygų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(114)
(0)
(114)

Komentarai ()

Susijusios žymos: