[Žinios trumpai] Doneckas skubiai ruošiasi sugrįžimui į Ukrainą - viskas slepiama nuo gyventojų  ()

„Donecke laukiama rusų geros valios gesto!“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai, kas vyksta Donecke, suteikia civiliams vilties sulaukti greito išlaisvinimo. Dabar „DLR“ gretose lygiagrečiai vyksta du procesai. Tai darbinės veiklos imitacija ir kartu, ruošimasis evakuacijai į Rostovą.

Pasak „Telegram“ kanalo „Volnodumec“, įvykus „DLR“ lyderio Deniso Pušilino ir Rusijos Federacijos ministro pirmininko pavaduotojo Marato Khusnullino deryboms, „buvo priimtas sprendimas statyti vandentiekį“  „iš Dono upės“. Donecke trūksta ne tik geriamojo, bet ir techninio vandens.

Pušilinas taip pat prašė kuratoriaus „paspartinti būsto statybas Mariupolyje“, nes nemaža dalis miestiečių liko be stogo virš galvos. Beje, įsibrovėliai žadėjo mariupoliečius aprūpinti būstu iki rudens.

O tuo pačiu, slapta nuo gyventojų, vyksta visai kiti procesai. Spalio 21 d. buvo surengtas skubus susitikimas su vadinamosios „DLR federalinės mokesčių tarnybos“ darbuotojais. Vadovybė informavo pavaldinius, kad „pablogėjus padėčiai fronte, jie bus evakuoti į Rostovą prie Dono“.

Nuo lapkričio 1 dienos mokesčių tarnyba pradėjo ruošti evakuacijos tvarkos planus ir sudarinėti evakuacijos sąrašus. Rusų nurodymu, viskas daroma slapta, informacija slepiama nuo vietos gyventojų.

 

„Atsižvelgiant į tai, kad prieš savaitę užpuolikai pradėjo kasti apkasus ir tiesti užtvaras aplink Mariupolį, akivaizdu, kad dabar „DLR“ slapta vykdo darbus, kuriuos vietiniai gyventojai pastebėjo rusų pabėgimo iš Chersono išvakarėse. Laukiame Donecke rusų geros valios gesto!“ – apibendrino „Volnodumec“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(129)
(4)
(125)

Komentarai ()

Susijusios žymos: