[Žinios trumpai] D. Medvedevas: Vakarai sukasi į Rusiją, liko tik viena kliūtis  (1)

Buvusio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo teigimu, JAV, NATO ir ES nėra naudinga galutinai nutraukti santykius su Rusija. Todėl kai kurie Vakarų politikai ragina Kyjivą derėtis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas pareiškė, kad Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui nereikalingos taikos derybos su Maskva, nes norėdamas jose dalyvauti, jis turėtų pripažinti Ukrainos subyrėjimą.

Rusijos politikas tai parašė savo „Telegram“ kanale.

„Juk jei nepripažįstate Ukrainos žlugimo realijų, beprasmiška sėsti prie stalo“, – sakė D. Medvedevas. – „O jei tai pripažinsite, jus užpuls jūsų pačių nacionalistai, palaikantys ryšius su kariuomenės vadovybe.“

Kremliaus atstovas taip pat kalbėjo apie tai, kad Vakarai esą pavargo nuo Ukrainos, ypač nuo „neurotiškojo“ Zelenskio, kuris nuolat reikalauja naujo finansavimo ir ginklų tiekimo.

„Elgiasi kaip isteriškas vaikas, turintis raidos problemų“, – sakė buvęs Rusijos prezidentas, kuris mano, kad JAV, NATO ir ES nėra naudinga galutinai nutraukti santykius su Rusija, nes tai kelia Trečiojo pasaulinio karo pavojų.

 

D. Medvedevas teigė, kad kai kurie Vakarų pareigūnai verčia Kyjivo valdžią derėtis, taip pat paminėjo, kad Rusija nėra tiesiogiai kaltinama dėl Lenkijos teritorijoje įvykusių raketų sprogimų. D. Medvedevas šią aplinkybę pavadino „svarbiu simptomu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(60)
(-57)

Komentarai (1)