[Žinios trumpai] Generolas: už kelių savaičių prasidės Krymo puolimas, gali būti branduolinis smūgis  ()

Gruodžio pabaigoje Ukrainos ginkluotosios pajėgos gali įžengti į Krymą, o pavasario pabaigoje karas su Rusija bus baigtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę interviu televizijai „Sky News“ išsakė Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas generolas majoras Vladimiras Gavrilovas. Jis pabrėžė, kad ukrainiečiai yra pasirengę kovoti iki pergalės, nepaisant to, kad juos šantažuoja branduoliniu grasinimu.

Jis pabrėžė, kad Rusijos Federacijos branduolinio ginklo panaudojimo tikimybę laiko mažai tikėtina, tačiau jos neatmeta:

„Būtų sąžininga visų atžvilgiu – nesvarbu, koks scenarijus būtų svarstomas, – tačiau tai [taktinis branduolinis smūgis] nėra grėsmė, kuri sustabdytų mus nuo karo tęsimo.“

Vertindamas taikos derybų su Kremliumi perspektyvas, Gavrilovas sakė, kad pagrindinė jų sąlyga – visiškas Rusijos kariuomenės išvedimas iš visos Ukrainos, įskaitant Donbasą ir 2014 metais V. Putino aneksuotą Krymo pusiasalį.

„Ukrainos visuomenėje priimtas sprendimas, kad mes einame iki galo. Žmonės sumokėjo daug kraujo, daug pastangų už tai, ką jau pasiekėme, ir visi žino, kad bet koks atidėliojimas ar užšaldytas konfliktas yra tik šio karo prieš Ukrainos kaip tautos egzistavimą tęsinys“, – sakė politikas.

 

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad trumpalaikės paliaubos su Rusija agresijos nesustabdys. Pasak valstybės vadovo, Rusija nori įšaldymo arba paliaubų, kad galėtų kompensuoti nuostolius ir sutelkti pajėgas naujai invazijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(161)
(4)
(157)

Komentarai ()

Susijusios žymos: