[Žinios trumpai] Lavrovas įsiutęs, skelbia apie „precedento neturintį ir provokuojantį“ Lenkijos veiksmą  (3)

Rusija teigia, kad Varšuva diskreditavo save ir padarė nepataisomą žalą ESBO autoritetui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-20 [Žinios trumpai] Lavrovas įsiutęs, skelbia apie „precedento neturintį ir provokuojantį“ Lenkijos veiksmą  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija sureagavo į Lenkijos atsisakymą įleisti į šalį Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą. Varšuvos sprendimą jie pavadino „precedento neturinčiu ir provokuojančiu“.

„Visus metus Varšuva, užuot stiprinusi ESBO, atkakliai griovė savo pamatus, darė viską, kad sugriautų organizacijos esminę sutarimo kultūrą, skatino pavojingas išcentrines tendencijas. Nesilaikė darbo tvarkos taisyklių“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Kartu Rusijos užsienio reikalų ministerija atkreipė dėmesį, kad Varšuva diskreditavo save ir padarė nepataisomą žalą ESBO autoritetui.

„Lenkijos valdžia neleidžia organizacijai visapusiškai vykdyti savo funkcijų: pirma, užblokavo Rusijos parlamentarų dalyvavimą ESBO Parlamentinės Asamblėjos rudens sesijoje (Varšuvoje, lapkričio 24–26 d.), o dabar labai apribojo Rusijos parlamentarų teises ministrų susitikime. Tokiais destruktyviais sprendimais lenkai, bendraminčių remiami, stumia ESBO į bedugnę“, – sakoma Maskvoje.

 

Rusija ministrų susitikimo neboikotuos, o Rusijos delegacijai vadovaus nuolatinis atstovas ESBO.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(10)
(148)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: