Šaltiniai iš Putino administracijos: „viskas ant sprogimo ribos – kariuomenė vos laikosi neištaškiusi Kremliaus elito“  ()

Rusijos žurnalistas Michailas Žygaras kalbėjo apie situaciją, kuri dabar vyrauja tarp Rusijos Federacijos valdančiojo elito.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Visi mano šaltiniai Maskvoje patvirtina: viskas pasikeitė, po Chersono V. Putinu beveik niekas netiki. Šiais laikais jo populiariausias palyginimas su Slobodonu Miloševičiumi (buvęs Jugoslavijos prezidentas, apkaltintas karo nusikaltimais).

Mano šaltinis, artimas prezidento administracijai, V. Putino perspektyvas vertina taip: „Jis visada bijojo parodyti silpnumą - o dabar jis parodė, ir visiems akivaizdu, jog dabar jis bus sunaikintas. Neduok Dieve, jam liko šeši mėnesiai".

„Žinoma, nieks negali tiksliai paaiškinti, kas nutiks V. Putinui – tai daugiau jausmas, nei konkrečios žinios. Didieji Rusijos verslininkai, neseniai paskelbę, kad ateinanti žiema bus itin tragiška Ukrainai, o Europai – baisus išbandymas, dabar visiškai peržiūrėjo savo prognozes. Tai nereiškia, kad kažkas iš jų yra pasirengęs imtis iniciatyvos, bet visi kažko laukia", – rašė jis leidiniui „Der Spiegel".

Žurnalistas praneša, kad kariuomenė Rusijoje yra dar radikalesnė.

„Reiškiamas didelis nepasitenkinimas visa okupuotų teritorijų administracija ir aplamai karine operacija. Bendra mintis tokia: Maskvos pareigūnai nieko nedaro, tik ima pinigus. Visi prezidento administracijos vadovo pavaduotojo, kuris buvo atsakingas, pakalikai už Chersono srities „integraciją" į Rusiją, tiesą sakant, juos tik pavogė. Jie nepradėjo atkurti regiono – tarsi iš anksto žinotų, kad visa tai bus beprasmiška", – rašė M. Žygaras.

 

Žurnalistas tvirtina, kad daugelis negailestingai kritikuojančių V. Putiną, jo sprendimus ir patį karą nesuvokia, kiek jų kritinį mąstymą pagraužia propaganda.

„Beveik visi anksčiau ar vėliau pradėjo kalbėti, jog karą organizavo Vakarai, kad tai buvo spąstai, į kuriuos jie įviliojo V. Putiną. O dar blogiau, sako, amerikiečiai daro viską, kad sunaikintų Rusiją ir rusus. Nes neva tada kariuomenė ims vadovauti ir tęs kovą. Skamba gana baisiai – kartais atrodo, kad kai kurie mano pašnekovai išprotėjo, veikiami propagandos. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kiek jų vertinimai per pastaruosius metus pasikeitė ir kaip greitai susvyravo jų pasitikėjimas V. Putino nenugalimumu, yra vilties, kad dabartinis konspiracinis mąstymas taip pat truks neilgai", – pridūrė Michailas Žygaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(5)
(91)

Komentarai ()