Leistinas nukrypimas nuo tikslo 700 m – Rusijos armija iš laužynų ištraukė dar vieną muziejinį reliktą (Foto)  (1)

Raketos likučiai buvo pastebėti prie „Rusijos laisvės“ legiono kovotojų pozicijų. „Luna-M“ yra septintajame dešimtmetyje sukurta raketų sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė pradėjo naudoti septintajame dešimtmetyje sukurtas raketas „Luna-M“. Apie tai pranešė „Rusijos laisvės“ legionas.

Netoli legiono kariuomenės pozicijų buvo pastebėtos rusų raketos „Luna-M“ liekanos. Įdomu tai, kad Rusijos Federacija karui prieš Ukrainą pradeda naudoti senesnio tipo ginklus. Kaip pažymi kovotojai, leistinas nuokrypis nuo raketos taikinio yra 700 metrų.

Raketų sistema „Luna-M“ yra sovietinių taktinių raketų sistemų šeima su nevaldoma balistine raketa. Šis ginklas buvo kompleksų „Točka“ ir „Točka-U“ pirmtakas. „Luna-M“ SSRS priėmė 1964 m. Deklaruojami rodikliai – šaudymo atstumas iki 70 km su galimu apskritimo nuokrypiu iki 700 metrų. Tai reiškia, kad jei raketa pataikys į 700 metrų spindulio ratą, vienu sviediniu sunaikinti norimą taikinį bus sunku.

 

 

SIstema oficialiai nenaudojama Rusijos Federacijoje, bet vis dar saugoma rezerve. „Luna-M“ tarnauja Baltarusijos armijoje, kurios aktyviai aprūpina Rusijos ginkluotąsias pajėgas ginklais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(14)
(12)

Komentarai (1)