[Žinios trumpai] Ekspertas: Rusijoje valdžią užims „KGB klanas“ – procesas jau prasidėjo, aiškėja lyderiai  ()

Nikolajus Patruševas vis dar laikomas realiausiu kandidatu į Rusijos Federacijos prezidento pareigas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „UNIAN“ teigė rusų istorikas ir politikos analitikas Valerijus Solovėjus. Ir  taip yra dėl to, kad jis atstovauja įtakingiausiai Rusijos elito grupei – „KGB klanui“.

„Ne visos, bet dauguma valdžios frakcijų vadovaujasi šiuo klanu. Jį palaiko net dalis civilių frakcijų, tiesa, nedidelė. Niekas kitas nedrįsta net užsiminti apie savo ambicijas, nes supranta, kad jei užsimintų, tai būtų paskutinis dalykas, kurį jis pasakytų. Pasakysi tai šiandien, tai rytoj galit patekti į keistą avariją. Pavyzdžiui, Stremousovo kūne yra keturios šautinės žaizdos, bet teigiama, kad jis mirė nelaimingo atsitikimo metu“, – sako istorikas.

Pasak jo, Rusijos oligarchas ir „Wagner PMC“ savininkas Jevgenijus Prigožinas šiuo metu kuria naują politinę partiją.

„Kažkada sakiau, kad yra politinis projektas, kurį finansuoja ir įgyvendina Prigožinas, jo veidais gali tapti Igoris Girkinas ar Aleksandras Duginas. Beje, Girkinas ne priešakinėje fronto linijoje, o užnugaryje, vienoje „Wagner“ bazėje, Rostovo srityje. Į frontą jam neleidžiama, nes būtų itin nepageidautina, jei jis būtų paimtas į nelaisvę. O tas faktas, kad jis yra nuteistas, yra tik privalumas daugelio rusų rinkėjų akimis. Pavyzdžiui, yra toks LDPR frakcijos narys Lugovojus, kuris JK kaltinamas Litvinenkos nužudymu. Tai štai, jis tapo šios frakcijos nariu skubiu FSB prašymu. FSB kreipėsi į Žirinovskį, kad Lugovojus buvo įtrauktas į rinkimų sąrašą ir būtų jo pradžioje,  už tai Žirinovskiui buvo suteikta nemažai lengvatų. Tačiau Prigožinas yra didesnio masto figūra nei Žirinovskis. Esmė ta, kad Žirinovskis buvo taikos meto politikas, o Prigožinas – krizės laikotarpio. Jis populiarus tarp kai kurių vidutinio rango karininkų. Sako, jiems tokių lyderių reikia. Ir tai daro jį įtakingu ir pavojingu“, – įsitikinęs Solovėjus.

 

Ir nors, anot eksperto, Prigožinas vargu ar taps kitu Rusijos prezidentu – „taip toli jis nenueis“, bet jis galės daryti įtaką tam, kas taps Putino įpėdiniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: