[Žinios trumpai] Ukraina skelbia didžiausią vagystę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų  ()

Chersone Rusijos užpuolikai įvykdė didžiausią kultūros vertybių vagystę nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai telemaratono metu sakė kultūros ir informacijos politikos ministras Oleksandras Tkačenko, praneša  „Ukrinform”.

„Kalbant apie pavogtas vertybes, noriu pabrėžti, kad susiduriame su didžiausia vagyste nuo Antrojo pasaulinio karo meto. Tačiau turime pabrėžti ir tai, kad vyksta didžiausia vertybių evakuacija, kuri buvo atlikta nuo ano karo laikų. Nes dešimtys tūkstančių eksponatų buvo evakuoti ir yra saugiuose miestuose", – sakė O. Tkačenko.

Jis taip pat pažymėjo, jog Rusijos kariuomenė, kai išvyko iš Chersono, sunaikino televizijos bokštą, tačiau didžioji dauguma Chersono gyventojų informaciją jau gauna iš televizijos ir radijo. Be to, jau buvo atnaujintas laikraščio spausdinimas.

 

„Tai svarbu, nes devynis mėnesius Chersono gyventojams buvo atimta galimybė lengvai gauti iš Ukrainos informaciją. Didžiausią įspūdį Chersone daro patys žmonės. Tai nepaprastai įkvepia, nes didžioji dauguma gyventojų buvo rezistencinėje sistemoje, ir nebendradarbiavo su okupantais. Ir labai apsidžiaugė, kai grįžo Ukrainos valdžia. Ir tai suteikia vilties, jog artimiausiu metu viską sutvarkysime ir atstatysime", – pabrėžė ministras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: