[Žinios trumpai] „Bloomberg“ skelbia apie didžiulį Rusijos fiasko dėl „Mir“ kortelės - niekas nežino ką daryti  ()

Rusijos Federacija nesupranta, kaip pakeisti „Mir“ mokėjimo korteles, nes 6 iš 9 šalių atsisakė jas priimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijos veikia: vis daugiau šalių atsisako aptarnauti Rusijos „Mir". Maskva dabar nesupranta, kaip rasti alternatyvą. 2014 metais Rusijos Federacijoje buvo sukurta mokėjimo sistema „Mir" po JAV sankcijų dėl Krymo aneksijos ir karo Donbaso teritorijoje, praneša „Bloomberg".

Tuo metu Maskva nusprendė, kad naujoji mokėjimo sistema padės apeiti sankcijas. Prie „Mir" sistemos iškart prisijungė 9 šalys, tačiau po JAV iždo įspėjimo rugsėjį 6 šalys iš karto jos atsisakė. RF tokio posūkio nesitikėjo, o dabar Rusijos centrinio banko vadovybė bando rasti alternatyvą.

Maskva nenuspėjo, jog iš pažiūros „draugiškos" Rusijos Federacijai šalys atsisakys „Mir". RF didžiausias smūgis buvo signalas iš Turkijos, kai rugsėjį šalies vyriausybė irgi nusprendė atsisakyti rusiškos mokėjimo sistemos. Po kurio laiko mokėjimo kortelių buvo atsisakyta Uzbekistane, Kirgizijoje, Tadžikistane ir Kazachstane.

 

Be to, vienas iš Vietnamo bankų taip pat atsisakė aptarnauti „Mir" klientus. Iki šiol „Mir" korteles aptarnauja tik keli bankai Kazachstane, Armėnijoje, Tadžikistane, Kirgizijoje ir Baltarusijoje. O dar birželį Rusijos Federacijos centrinio banko pirmininko pirmoji pavaduotoja Olga Skorobogatova gyrėsi, kad iki 2022 metų pabaigos šalių, kurios mielai priims „Mir" korteles, padaugės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(84)
(0)
(84)

Komentarai ()