Europos Parlamentas rimtai supykdė Putiną: žaibiška reakcija – visiškai atjungta ne tik Ukraina, bet ir Moldova  ()

Rusijos kariuomenė dar kartą masiškai atakavo Ukrainą raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienį, lapkričio 23 d., Rusija paleido daugybę raketų į civilius taikinius visoje Ukrainoje. Buvo užpulta kritinė energetikos infrastruktūra, dėl kurios daugelis gyvenviečių liko be elektros, skelbia Dialog.UA.

Perspėjimai apie oro antskrydžius visoje Ukrainoje, išskyrus aneksuotą Krymą, pradėjo skambėti po 12.30 val. Ukrainos oro gynyba aktyviai dirbo, perimdama Rusijos raketas. Tačiau numušti pavyko ne visas raketas.

Daugelyje rajonų atjungtas elektros tiekimas. Yra žinoma, kad Pietų Ukrainos AE blokai buvo avariniu būdu išjungti. Ekspertai dirba vietoje.

Viena iš Rusijos raketų atakavo dviejų aukštų gyvenamąjį namą Vyšgorodo mieste, Kyjivo srityje. Yra žuvusių ir sužeistų.

Dėl didžiulės raketų atakos kaimyninė Moldova taip pat buvo iš dalies atjungta nuo elektros tinklo. Be kita ko, Rusijos okupacinio kontingento užgrobta Padniestrė taip pat liko be elektros.

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas reagavo į išpuolį savo „Telegram“ kanale. Jis pažymėjo, kad Rusijos Federacija raketomis apšaudė Ukrainą tą dieną, kai Europos Parlamentas paskelbė Rusiją terorizmo rėmėja.

 

„Teroristai iš karto patvirtina, kad jie yra teroristai – paleidžia raketas... Naivūs nevykėliai. Energetinis teroras tęsiasi. Jie mūsų nepalauš“, – tikino Jermakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(6)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: