[Žinios trumpai] Ukrainos saugumo pareigūnai agentai apsupo ir įsiveržė į seniausią Kyjivo cerkvę - gali būti pavojinga Rusijos irštva  ()

Kyjivo Pačerska Lavra (Києво-Печерська лавра)- tai įspūdingas ukrainietiško baroko statinys, užbaigtas 1051 metais, ir įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą. Ir svarbi Rytų ortodoksų šventovė. Ir, galbūt, slapta Rusijos būstinė Ukrainos sostinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiro Putino režimo ryšys su bažnyčia yra akivaizdus. Sentikių šventikai Rusijoje šventina ginklus ir laimina „specialiąją karinę operaciją“ Ukrainoje. Religiniai motyvai buvo keliami ir kaip karo tikslas - rusai yra tikinami, kad jie kovoja prieš patį šėtoną ir jo agentus Kyjive. Rusijos Ortodoksų Bažnyčia, dar žinoma kaip Maskvos Patriarchatas, yra ideali organizacija informacijai užsienyje rinkti. Jos veikla atidžiai stebima visur - nuo Rusijos kaimynių, iki Norvegijos ir Vokietijos. Ypač dėl to, kad Patriarchas Kirilas visa širdimi aktyviai palaiko Putino veiksmus Ukrainoje.

Kyjivo Pačerska Lavra iš dalies yra valdoma Ukrainos Ortodoksų bažnyčios, kuri priklauso Maskvos Patriarchatui. Tiesa, didelių įtarimų bažnyčia Kyjive anksčiau nekėlė. Vietiniai šventikai invazijos pradžioje kvietė Kyjivo gyventojus glaustis šventovėse, nes tiki, kad rusai jų nebombarduos.

Tačiau lapkričio 22 dieną buvo pranešta, kad Ukrainos saugumo pareigūnai apsupo Kyjivo Pačerska Lavra cerkvę ir vykdo priešžvalgybinę operaciją. Galima suprasti, kad medžiojami Rusijai tarnaujantys šnipai. Operacijos rezultatai nebuvo paskelbti, bet žiniasklaida teigė, kad buvo ieškoma ginklų ir asmenų, priklausančių sabotažo ir žvalgybos grupėms.

 

Neabejojama, kad Ukrainoje veikia platus Rusijos šnipų tinklas, padedantis nustatyti taikinius raketų atakoms ir pranešantis jų rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()

Susijusios žymos: