[Žinios trumpai] Pirmą kartą paskelbtas video, kaip rusams smogia iš Lietuvos gautas „FIM-92 Stinger DMS“: nufilmuota, ką jis numuša  ()

Tokių kompleksų ypatybė yra bokštelis su dviem paleidimo įrenginiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai „FIM-92 Stinger DMS“ priešlėktuvinių raketų sistema sunaikino rusų droną. Ukraina tokius kompleksus iš Lietuvos gavo 2022 metų vasarį. Vaizdo įraše rodomo veiksmo vieta ir laikas neatskleidžiami.

2022 metų vasario 13 dieną Lietuvos vyriausybė Ukrainai perdavė „FIM-92 Stinger DMS“ kompleksų. Pasak Defence-ua.com, Lietuva iš viso turėjo 8 tokius įrenginius, neaišku, kiek jų perduota Ukrainai. Pirmasis viešas „FIM-92 Stinger DMS“ pristatymas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose įvyko 2022 metų vasario 16 dieną „Zametil-2022“ pratybų metu. Po 8 dienų prasidėjo Rusijos invazija.

 

Šios priešlėktuvinės sistemos ypatumas yra tas, kad, skirtingai nei klasikinėje „Stinger“ versijoje, šiame komplekse yra įrengtas bokštelis dviems paleidimo įrenginiams. Tai - integruota sistema su taikymo įranga. Sistema vis tiek yra lengva ir patogiai transportuojama.

(77)
(6)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: