[Žinios trumpai] TATENA išsigando to, kas įvyko Ukrainoje - prašo daugiau to nekartoti, situacija pavojinga ir beprecedentė  ()

TATENA generalinis direktorius Raphaelis Grossi įvardino precedento neturinčią ir labai nerimą keliančią situaciją Ukrainos energetikos sistemoje, kai dėl Rusijos apšaudymo visos keturios atominės elektrinės buvo išjungtos, ir perėjo prie avarinio maitinimo dyzeliniais generatoriais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja „Interfax-Ukraine", R. Grossi tai pareiškė vaizdo žinutėje, paskelbtoje agentūros svetainėje.

„Ši precedento neturinti situacija būtų buvusi neįtikėtina net prieš mėnesį. Tai kelia didelį nerimą", – sakė jis.

R. Grossi pažymėjo, kad karo pradžioje jis nustatė septynis neatskiriamus saugumo ir apsaugos punktus, įskaitant poreikį išlaikyti fizinį jėgainės vientisumą ir patikimo išorinio energijos šaltinio prieinamumą.

„Šiandien raginu gerbti šias sąlygas, kad taip nenukentėtų visos Ukrainos atominės elektrinės", – pabrėžė generalinis direktorius.

Pasak jo, pasaulis buvo susitelkęs į pavojingą situaciją Zaporožės AE – didžiausioje Europoje atominėje elektrinėje, bet nereikėtų pamiršti ir kitų šalies branduolinių objektų.

Jis priminė, kad Ukraina neseniai paprašė TATENA teikti savo priežiūrą ir paramą, be Zaporožės AE, kitoms veikiančioms jėgainėms ir Černobylio AE.

 

„Turime padaryti viską, ką galime, kad užkirstume kelią branduolinei avarijai bet kuriame iš šių branduolinių objektų, nes tai tik padidins baisias kančias, kurias jau dabar matome Ukrainoje. Metas veikti dabar", – sakė R. Grossi.

Kaip pranešama, keturi Rivnės (bendra galia 2835 MW), trys Pietų Ukrainos (bendra galia 3000 MW) ir du Chmelnickio AE (bendra galia 2000 MW) blokai buvo atjungti lapkričio 23 d., po reguliarių masinių Rusijos raketų atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(12)
(-7)

Komentarai ()