[Žinios trumpai] Bundesveras skelbia sprendimą dėl „Patriot“ oro gynybos sistemų  ()

Vokietija mano, kad visos jos „Patriot“ oro gynybos sistemos, kad ir kur jos būtų, turėtų likti integruotoje NATO sistemoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos Gynybos ministerijos atstovas Arno Kollatzas apie tai kalbėjo pirmadienį Berlyne surengtoje konferencijoje, praneša Censor.NET.

„Mūsų interesas, kad šios sistemos liktų NATO sistemoje...“ – sakė Arno Kollatzas.

Jis pažymėjo, kad ministrė Christina Lambrecht leido suprasti, kad „Patriot“ sistemos yra integruota ir neatsiejama NATO gynybos dalis, Vokietijos indėlis į Aljanso oro gynybą. Taigi Vokietijai šios sistemos reikalingos ir tam, kad ji galėtų vykdyti įsipareigojimus savo partneriams.

Jis pažymėjo, kad Vokietija, pasiūliusi pagalbą Lenkijai, nori padėti savo sąjungininkei apsaugoti savo oro erdvę nuo išorinių grėsmių – tiek sistemomis „Patriot“, tiek padidindama oro patruliavimą. „Abu pasiūlymai lieka galioti“, – pažymėjo Krašto apsaugos ministerijos atstovas.

 

Šis klausimas kilo dėl to, kad dėl Rusijos raketų atakos Lenkijoje žuvus dviems žmonėms Vokietija Lenkijai pasiūlė saugoti jos dangų „Patriot“ sistemomis. Lenkija atsakė, kad tas sistemas būtų geriau dislokuoti Ukrainoje. Panašu, kad Vokietija norėtų, kad jos liktų NATO teritorijoje.

(4)
(13)
(-9)

Komentarai ()